Den 12.-13. november danner MESSE C Fredericia rammen om ”Kirkens Forum”, Danmarks første samlede fag- og indkøbsmesse for kirken, og der er allerede nu lagt op til en succesrig premiere.

Således har flere end 80 firmaer allerede meldt sig som udstillere, og Stifterne i Danmark er på banen både som samarbejdspartner og med en fælles stand for de 10 stifter.

De mange udstillere repræsenter et bredt udsnit af samarbejdspartnere og leverandører til kirker, menighedsråd og kirkelige organisationer. Produkterne spænder fra nye belysningsmuligheder, av-udstyr, kalkning og orgler over rådgivning inden for kommunikation, sikkerhed, nybygning og arkitektur.

Den nye kirkemesse, som i øvrigt bliver officielt åbnet af biskop Elof Westergaard fra Ribe Stift, byder dog ikke ”kun” på spændende udstillere. I et loungeområde vil et bredt udvalg af musikere og foredragsholdere give små smagsprøver på arrangementer i kirken og sognegården. På to store scener vil der være foredrag omkring mediehåndtering, tips til at skrive den gode historie, tips til at tiltrække og fastholde børn og unge i kirken og fokus på, hvordan vi åbner kirkerne – og ikke lukker ned.

Emner som lovgivning på det kirkelige område, sikkerhed i kirkerne, arbejdsmiljø og energioptimering, grøn kirke, it-systemer og konservering vil også være på programmet. Der vil desuden være foredrag omkring pilgrimsvandring, meditation og retræte.

Også vedligehold af kirkernes udendørs arealer er der mange udstillere, som leverer løsninger i, blandt andre Maskinhandler Indkøbsringen med hovedsæde i Vejle:

– Vi har helt aktuelt overtaget importen af Walker, som er i førerfeltet inden for frontmonterede zero turn (nul venderadius, red.) græsklippere med og uden opsamler. Det glæder vi os til at fortælle mere om på Kirkens Forum, oplyser MI’s Jens Elkrog om firmaets nye amerikanske trumfkort.

GMR fra Horsens ser også frem til at få kirkegårdsledere, -assistenter, gravere og medhjælpere i tale på Kirkens Forum. Horsens-virksomheden købte i april firmaet HTF A/S, som har en række stærke løsninger til transport af jord, løvsugning, ukrudtsbekæmpelse og i det hele taget drift og renholdelse af kirkegårdsarealer, beretter salgschef Thorkild Vind, GMR.

Læs mere om messen på http://www.kirkensforum.dk – hvor et komplet program for dagene også kan findes.

(Foto: PR )