Det bliver stadig mere populært at sætte videokamera op i sit hjem for at beskytte sig mod indbrud.

Det skriver Søndagsavisen på baggrund af en analyse, som Boligsiden har lavet til avisen.

Af undersøgelsen fremgår det, at der lige nu er installeret et eller flere kameraer i hvert syvende danske hjem. Det er en klar stigning i forhold til sidste år, hvor det kun var hvert niende danske hjem, der havde taget initiativ til at overvåge eventuelle ubudne gæster.

”I dag ser vi, at rigtig mange danskere begynder at installere videoovervågning. Og ikke kun det. Vi får mange henvendelser fra folk, der er ved at bygge hus, og som tænker overvågning helt ind i byggefasen – på samme måde som man klargør til et toilet,” siger Kenneth Pedersen, der er partner og sikringskonsulent hosSecubi, til Søndagsavisen.

Secubi, der blandt andet sælger alarm- og videoovervågningsløsninger til private har haft en stigning i salget til private med 20-30 procent om året de seneste år.

Kenneth Pedersen forklarer tendensen med den teknologiske udvikling, som går at man i dag kan få fire kameraer, der optager i HD til 6-7000 kroner.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik var antallet af indbrud i årets andet kvartal det laveste i 20 år. Om der er en direkte sammenhæng mellem faldet og de flere kameraer, er ikke umiddelbart til at sige, men det skal ses i sammenhæng med, at danskerne overordnet set gør mere ud af at sikre deres bolig, mener BirgitDaetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

”Den øgede videoovervågning er udtryk for, at boligejerne generelt tænker mere over indbrud og er blevet bedre til at sikre boligen,” siger hun til Søndagsavisen.