Når det nye bybusnet træder i kraft 28. juni, kommer der flere afgange til Kolding Sygehus og Sundhedscenter Kolding.

Udbygningen af Kolding Sygehus til akutsygehus og opførelsen af sundhedscentrets anden etape betyder flere patienter, flere besøgende og flere medarbejdere, og det stiller krav til den kollektive trafik.

”Der sker en markant udbygning af området, og med akutsygehus og et fuldt udbygget sundhedscenter vil der hver dag være tusindvis af mennesker med behov for transport. Den opgave skal bybusserne naturligvis være med til at løfte,” siger trafikplanlægger Karina Mortensen, Kolding Kommune.

11 pct. flere afgange

I dag er der på hverdage 81 afgange fra sygehuset i nordgående retning og 82 afgange i sydgående retning. Når det nye bybusnet træder i kraft, vil de tilsvarende tal være 91 og 90. Det svarer til 11 pct. flere afgange.

Sydtrafik og Kolding Kommune har holdt møder med sygehusets ledelse og medarbejdere for at sikre, at de nye køreplaner i videst mulig omfang er tilpasset brugernes behov.

”F.eks. kører den sidste bus på hverdage kl. 23.25, så de sygeplejersker, der har vagtskifte omkring det tidspunkt, har mulighed for at tage bybussen. Vi ville gerne yde den samme gode service i weekender og på helligdage, men det kunne vi desværre ikke finde penge til i denne omgang,” oplyser Karina Mortensen.

Linje 1, 4 og 5

For at komme til og fra sygehusområdet skal man tage bus nummer 1, 4 eller 5, når det nye bybusnet træder i kraft 28. juni.

Linje 1 vil som den eneste bybus køre ad Skovbrynet og betjene hele sygehusområdet mellem Ndr. Ringvej og Skovvangen. Linje 4 vil mest holde sig til Skovvangen, men dog slå en sløjfe ind omkring sygehusets nye hovedindgang, mens linje 5 kun kører på Skovvangen tæt ved sygehusområdet.

”Det er tidskrævende at køre ad Skovbrynet gennem sygehusområdet, og da vores mål med det nye bybusnet bl.a. er at sikre passagererne hurtigere rejsetid og at få mest mulig buskørsel for pengene, har vi valgt kun at lade linje 1 køre ad Skovbrynet,” forklarer Karina Mortensen.

Du kan læse mere om det nye bybusnet på www.kolding.dk/nytbybusnet.