En cykelmekaniker, der kan skifte din håndbremse. En skrædder, der kan sy ny lynlås i din yndlingsjakke. Et specialiseret loppemarked kun med legetøj eller en smuk guitarkoncert. DSB er på jagt efter gode projekter, der kan søsættes på stationerne.

”Vi vil gerne i kontakt med lokale ildsjæle, der ønsker at lave et event eller måske drive en mindre virksomhed fra vores stationer. For eksempel kunne det være fantastisk, hvis en lokal skrædder rykkede sin virksomhed ned på stationen hver onsdag, og så kunne vores kunder få syet bukserne ind, mens de er på arbejde. En koncert med det lokale kor eller en dygtig saxofonist vil også være skønt,” siger Aske Wieth-Knudsen, underdirektør i DSB.

”Der er masser muligheder på stationer i Trekantsområdet. Mest oplagt er de store stationer i området, fx er forhallen i Kolding god til events, og i Fredericia er både forhallen og tunnelen oplaget. I Vejle kan der kun laves projekter på stationens udeområde. Men også de små stationer kan danne ramme om nye tiltag”, siger Aske Wieth Knudsen.

Lokale kræfter skal drive det

”Vi vil gerne give vores kunder en ekstra grund til at komme på stationen og give dem noget ekstra med videre. Vi har ikke en stor forkromet plan. Vi vil hellere prøve os frem og se, hvad der virker. Det er ikke sikkert, at den samme event eller initiativ virker alle steder. Og derfor er det vigtigt, at vi får lokale kræfter i spil. For de kender deres by og ved, hvad der kan fungere præcis der, hvor de bor”, siger Aske Wieth-Knudsen.

Krav til projekterne

Projekterne skal være noget, der enten giver en god oplevelse eller gør hverdagen lettere for de togrejsende. De skal kunne realiseres uden ”det helt store set-up”, med begrænset involvering af DSB og uden at genere de rejsende. Desuden skal projekterne kunne gennemføres uden at udgøre en sikkerhedsmæssig risiko.

”Vi ser gerne, at aktiviteterne kan bidrage til en nemmere hverdag for vores kunder. Hvis vi kan hjælpe med at gøre hverdagen nemmere, vil det også være lettere at tænke kollektiv trafik ind i sin hverdag. Og hvis projekterne oven i købet understøtter bæredygtighed i en eller anden form, så er det et ekstra plus. Vi har nogle begrænsninger, men skriv til os, og så tager vi en dialog om, hvordan ideerne kan realiseres”, fortæller Aske Wieth-Knudsen.

Som udgangspunkt skal projekterne kunne holdes på de offentligt tilgængelige områder på stationerne, men i nogle tilfælde vil der være mulighed for at låne tomme udlejningslokaler til en pop-up event.

Til at starte med vil DSB fortrinsvist fokusere på de mellemstore stationer, fx Hillerød, Roskilde, Kolding, Esbjerg, Aalborg og stationer i den størrelse.

”Vi starter med de mellemstore stationer, fordi vi kan nå flest mulige mennesker og dermed få noget erfaring. Men vi vil også prøve at gøre noget på de mindre stationer, så der kommer til at ske noget der også. Det vigtigste for os er, at projekterne er gode, siger Aske Wieth-Knudsen.

Mere liv på stationerne

DSB vil gerne aktivere stationerne, så de i højere grad bliver et aktiv i byen, for byens borgere og ikke mindst for de rejsende. Liv på stationerne gør det både mere attraktivt og trygt at opholde sig på stationerne.

Sådan kontakter du os

Hvis du har en idé eller et projekt, som du ønsker at gennemføre på en station, så send en e-mail til oplevelsesstationen@dsb.dk

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer