Termografioperatør Flemming Malling kan den 1. oktober 2019 fejre sit 25 års jubilæum i EL:CONs termograferingsafdeling som virksomhedens mand på Sjælland, hvorfra han betjener sine kunder og har sin bopæl.

Tekst Mette Riis, HR og kommunikation

»Da min far gik på pension som termografioperatør hos BL (Bjeld & Lauridsen, Fredericia, red.) på Sjælland, faldt det helt naturligt, at jeg overtog jobbet efter ham, selv om jeg egentlig er udlært rørsmed«, forklarer Flemming Malling, der også den dag i dag fortsat betjener enkelte af sin fars gamle kunder.

»Flemming har været ene mand på Sjælland gennem stort set alle årene, og det kan måske synes en ensom tjans. Men jeg ved, at Flemmings kunder er meget glade for ham. Han er rolig og omhyggelig og meget grundig med udførelsen af sine opgaver«, forklarer funktionschef Jacob Ramsgaard.

Trods den fysiske afstand mellem Flemming og kollegaerne i Fredericia, føler han sig som en del af et fasttømret termograferingshold: »Det kører godt i vores afdeling, og vi er gode til at få luftet eventuelle problemer, udfordringer og succeser for hinanden«.

Flemming kan se tilbage på sin 25 årige karriere hos først Bjeld & Lauridsen – sidenhen EL:CON – og glæder sig over mange år med selvstændige, spændende opgaver, gode kunder og et velfungerende team i ryggen: »Jeg har faktisk betjent Sjælland alene i sammenlagt 23 år, selvfølgelig med assistance fra jyderne ved spidsbelastning. Og nu har jeg netop fået en ny kollega her i distriktet, som blandt andet skal tage sig af opgaver med gulvvarme«.

Flere eltavler og droneoptagelser

Flemming kan se tilbage på mange års virke med faste fjervarmekunder, der siden er godt suppleret af opgaver med termografering af virksomheders eltavler og lækagesøgninger: »Jeg har fået stadig flere opgaver med eltavler, og fjernvarmerørene i jorden bliver jo heller ikke yngre, så fremtidsudsigterne er gode inden for mit fag«, forklarer Flemming, der også har oplevet stadig stigende efterspørgsel på droneoptagelser af fjernvarmerør frem for termografering fra bil.

»Tidligere tog jeg altid med på droneoptagelserne. Det er vi gået væk fra i dag, hvor jeg gennemgår overvågningsbillederne fra optagelserne fra mit skrivebord«, forklarer Flemming, der er sikker på, at satellitter vil overtage dronernes arbejde – men først om mange år.

En anden ting, der også har ændret sig i løbet af de 25 år, Flemming har været på posten, er flowet i hasteopgaver: »Jeg oplever faktisk ikke så meget natteræs længere. Tidligere havde vi mega travlt døgnet rundt om vinteren, men nu er opgaverne jævnt fordelt over hele året«.

Ud over sit 25 års jubilæum i starten af oktober kan Flemming også fejre sin 50 års fødselsdag den 31. oktober: »Det bliver en festlig måned«, mener han.

Stort tillykke med mærkedagene til FlemmingJ

Om EL:CON
EL:CON er en solid landsdækkende installatørvirksomhed med ca. 800 medarbejdere, hovedkontor i Aarhus og afdelinger i hele landet. Hos EL:CON dækker vi kundernes behov for el-teknisk ekspertise både lokalt og nationalt. Vi vejleder, vi installerer, og vi servicerer. Fra enkle installationer til komplekse løsninger, der stiller store krav til teknisk indsigt, faglig dygtighed og projektstyring. Vi er kendt og anerkendt for ordentlighed og godt arbejde. EL:CON er ejet af energiselskabet NRGi. Se mere i filmen om EL:CONs grundfortælling på www.elcon.dk

https://www.facebook.com/events/caf%C3%A9-razz-middelfart/foredrag-morten-spiegelhauer-bag-om-operation-x-cafe-razz/1763579550454511/