Nu om dage er der en enorm fokus på arbejdstitler, og hvor fængende de lyder. Men hvorfor er det store fokus på titler egentlig så vigtigt? En titel afspejler ikke nødvendigvis, alt man kan, ligesom det ikke afskærer det, man ikke kan.

For rigtig mange ødelægger det chancen for at komme om på den anden side af jobsamtalen med en kontrakt. Forskellige opgaver, som ikke kræver en fin titel, men stadig er vigtige for driften af dagligdagen i en virksomhed, kan sagtens udføres af en fleksjobber. Fleksjobbere er et kæmpe plus for mange virksomheder, som har indset hvor stor en værdi de kan skabe på arbejdspladsen og for de øvrige medarbejdere.

Konkrete eksempler og initiativ

”Kender I det, hvor der styr på kontoret? Køkkenet spiller, frokosten er klar til tiden, der er frugt, og blomsterne har fået vand. Det gjorde vi ikke, indtil vi fik lavet en aftale med Jobcenter Kolding, som hjalp os med at finde de helt rigtige kollegaer til at varetage disse opgaver.” fortæller Nikolaj Riisberg, CEO hos Improving ApS. De er nemlig én af de mange virksomheder, der i en årrække har været på forkant med ansættelse af fleksjobbere. ”Vi har i flere år brugt fleksjobbere til at sikre, at vi har det godt på kontoret. Dette er en fantastisk løsning for begge parter. Dejlige mennesker, som ikke har mulighed for at arbejde fuldtid. Arbejdsopgaver, som er ekstremt nødvendige – hver dag, men ikke nødvendigvis kræver en fuldtidsstilling.” fortsætter Nikolaj, som under ansættelsen ikke lægger sit fokus på titler, men på selve opgaven der skal løses.

Øjenåbner for flere virksomheder

Flere og flere virksomheder er begyndt at få øjnene op for, hvor mange ressourcer en fleksjobber hjælper med at frigive hos de øvrige medarbejdere i virksomheden. Dermed bidrager fleksjobbere bl.a. med at gøre hverdagen bedre, samt at sørge for, at arbejdsmiljøet er mere stabilt og virksomhedens faciliteter er vedligeholdt. ”Der er mange myter om fleksjobbere og fleksjobordningen, men mange af dem er kun myter og ikke realiteter, hvilket tydeligt afspejler sig ved Improving ApS, som mange andre virksomheder er glade for det ekstra par hænder de har i hverdagen, der hjælper med at holde styr på alle de små, men vigtige, arbejdsopgaver.” udtaler Kåre Møller, virksomhedskonsulent i Jobcenter Kolding.

Jobcenter Koldings tal fra 2021

I de første 6 måneder af 2021 har Jobcenter Kolding hjulpet med at sikre en opstart af 349 fleksjobbere i nyt arbejde. Top 3 af de 349 opstart, har engros- og detailhandel på en førsteplads med 93 stillinger, sundhedsvæsenet og sociale områder ligger på en andenplads med 51 stillinger og administration på en tredjeplads med 39 stillinger.