Fredericia AVISEN var på havet med Fiskeriminister Eva Kjer Hansen, hvor den tidligere Michelin-kok Francis Cardenau og den professionelle urtesamler Thomas Laursen kreerede nogle lækre hapsere til de fremmødte.

Eva Kjer Hansen, Francis Cardenau og Thomas Laursen. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

At være på havet med Fiskeriministeren var en oplevelsesrig rejse. Eva Kjer Hansen havde planlagt et besøg på Lillebælt, hvor hun ved sin side havde Francis Cardeneau og Thomas Laursen. Formålet var klart: De ville ud og se med egne øjne, hvilke fisk man kan fange i de danske farvande.

Da Fredericia AVISEN ankommer til Bælternes Fiskeriforening dufter der himmelsk. Francis og Thomas er i fuld gang med deres kokkerier, menuen denne dag stod på krabbesuppe og fiskelever. Til deres hjælp havde de en gruppe elever fra Fænøsund Friskole.

Da Ministeren ankom til Bælternes Fiskeriforening fik hun hilst på alle de fremmødte, inden hun gik direkte mod Francis Cardenau og Thomas Laursen. Sammen med formand for fiskeriforeningen, Allan Buch, fik de smagsprøver på de lækre fiske-retter.

Blæsten og regnen havde for alvor ramt Middelfart, da turen ud på Lillebælt begyndte. Det var dog ingen hindring for Ministeren, der sammen med de to kokke og Allan Buch drog på sejltur.

Fiskeministeren, Eva Kjer Hansen og formand for bælternes fiskeforening, Allan Buch. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN

Lækre hapsere

Efter fangsten bevæger sig alle op mod hallen igen, hvor tilberedningen af de lækre fisk skal foretages. Allan Buch gik hurtigt i gang med at fileterer alle de forskellige fisk som er blevet fanget, så de mange fremmødte også kunne få den del med at de friskfangede fisk.

De fangede fisk blev til en række lækre hapsere, der virkelig smagte godt. Fisken var både røget og frisk, super lækkert.

Fisk. Foto: Sabina Mehic, Middelfart AVISEN