Den lokale fisker fra Skærbæk, Peter Nørholm, vandt med Team Roger Waters 2. pladsen ved det netop overståede Bornholm Trolling Masters. Drømmen for Peter Nørholm er, at man kan lave et lignende event i Fredericia og omegn.

I farvandet ud for Bornholm har 370 både med 4 personer på hvert brugt de seneste fire dage på at fange laks. Her lykkedes det for den lokale skipper, Peter Nørholm, at hive en kæmpe laks i land. Peter Nørholm drømmer dog større end det. Drømmen er en lignende konkurrence ud for Fredericia.

“Det det går ud på det er, at Fredericia som by og turisme. Der er mange der kommer forbi her for at fiske. De sidder på havnen og fisker efter hornfisk, det er så attraktivt” siger Peter Nørholm.

Han fortæller om, hvordan fiske-turister valfarter til Storebælt for at fange fisk, fordi man har eksponeret det voldsomt. Det samme gør sig gældende med denne konkurrence på Bornholm.

“Det handler om eksponering af det her. Hvis man laver en stor konkurrence i Lillebælt, så kan man skabe opmærksomhed omkring det. Så kommer der en masse både og fisker her. Der er medier, indvejning og alt muligt. Så kommer turisterne altså også bagefter, fordi der er skabt opmærksomhed om alle de fisk der er i Lillebælt” siger Peter Nørholm.

Muligt at lave tværkommunalt samarbejde

“Der er heller ingen der siger, at Fredericia Kommune skal stå med det hele selv. Man kan sagtens forestille sig, at eksempelvis Middelfart Kommune vil være med til et stort event” fortæller Peter Nørholm.

“Faktisk kan man jo tage alle kommunerne fra Naturpark-samarbejdet reelt være med. Det er en oplagt mulighed for hele området, at få eksponeret os selv på den her måde” slutter Peter Nørholm.