På Fredericia AVISEN har vi en vaskeægte fiskenørd, der elsker at bruge timer ved søer og havet. Ham sendte vi mod Fish & Outdoor, hvor ejer Jesper Havshøi stod klar med de nyeste redskaber til at fiske.

Jesper, vi skal snakke lidt om noget grej, og der har du noget, som jeg ikke har hørt om før?

“Ja. Vi har de her gennemløbsblink der er beregnet til Put&Take-søerne. De er karakteriseret ved, at man kører linen igennem i stedet for at man kobler den til, som man normalt ved gøre ved en spinner”, fortæller Jesper og fortsætter:

“En spinner vil du normalt bare koble til med det lille øje, og så fiske normalt. Hvis man bruger en gennemløber, så vil man køre linen ind i gennem blinket, så montere en perle, og så binder man sin krog på. Det gør, at blinket faktisk bliver skubbet i stedet for trukket. Og så ved spinstop, så vil blinket rotere nede i vandet, og det udløser ofte flere hug”.

“Ydermere har den fordelen af, at når en fisk hugger, så vil den bide i krogen, og så vil blinket glide væk, så den ikke kan bruge blinket som en brækstang til at rykke sig fri. Så det er den helt store fordel”, forklarer Jesper Havshøi.

Hvis vi tager kysten, vi har jo noget populært fiskevand heromkring?

“Hvis vi tager kysten rundt om Fredericia, yderdelen af Vejle Fjord, ned gennem Lillebælt og den nordlige del af Kolding Fjord, så er det utrolig godt havørred vand. Det er det blandt andet nu, på den her årstid er det hovedsageligt aftenfiskeri. Når vi kommer senere på året, så nærmer vi os der hvad dagsfiskeri bliver godt igen”, forklarer Jesper og fortsætter:

“Havnen er lige nu primært hornfisk og makrel, og det er topsæson lige nu. Der behøver man ikke det vilde grej, et traditionel silde- eller makrelforfang, så er man godt kørende der, og så et lod i enden”.

https://www.ibc.dk/eud-business/