Forside Erhverv Firma lukker efter fejlslagent forsøg på opkøb af Shell

Firma lukker efter fejlslagent forsøg på opkøb af Shell

DEL
Shell
Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.

Dansk Olieselskab, der skulle have købt Shells raffinaderi i Fredericia, lukker ned. “Ingen kommentarer,” lyder det fra direktør Tommy Frank til Børsen.

Den store handel mellem Shell og Dansk Olieselskab, der ville købe af Shells olieraffinaderi i Fredericia, røg i vasken i begyndelsen af året. Og nu får det konsekvenser for Dansk Olieselskab Holding skrev Børsen i går.

Af selskabets netop offentliggjorte regnskab fremgår det, at planen er at lukke ned for selskabet, der leverede et gigantisk underskud på 435 mio. kr. i 2016/17. Men adm. direktør i selskabet, randrusianske Tommy Frank, ønsker ikke at kommentere udviklingen overfor Børsen.

“Udover hvad der står i regnskabet og i ledelsesberetningen har jeg ingen kommentar,” skriver Tommy Frank i en sms-besked til Børsen.

I regnskabet skriver Dansk Olieselskab bl.a.: “Ved regnskabsårets udgang blev det tydeligt for selskabets ledelse, at formålet med selskabet ikke kunne opfyldes. Som en konsekvens heraf forventer ledelsen at opløse selskabet.”

Dansk Olieselskab Holding har ifølge regnskabet en gæld på 425 mio. kr., men det er “ledelsens forventning, at selskabet vil modtage gældseftergivelse fra primære långivere,” lyder det.
Det var på årets første arbejdsdag, at handlen mellem Shell og Dansk Olieselskab kollapsede.

Hverken Tommy Frank eller Shell har ønsket at fortælle Børsen, hvad der var skyld i, at handlen til omkring 500 mio. kr. ikke blev til noget.

Handlen blev allerede offentliggjort i september 2016, men siden blev den udskudt i flere omgange. Tommy Frank nægtede længe at fortælle, hvor de mange millioner til opkøbet skulle komme fra.

Det viste sig imidlertid at være endog meget prominente långivere: Novo Nordisks pengetank Novo Holdings, investeringsbanken Goldman Sachs og Nordea.

Da Shell fortalte, at salget var droppet, var det med en melding om, at der var en række betingelser i aftalen, som det ikke lykkedes parterne at indfri skriver Børsen.

“Vi arbejdede på højtryk indtil udgangen af december for at få det til at lykkes, men vi kunne så se, at det ikke ville ske. Vi synes, at tingene har kørt længe nok, og at der var behov for en afklaring,” lød det fra kommunikationsdirektør Jesper Brieghel, der ikke ville gå i yderligere detaljer.

DEL