Det er snart nytårsaften, og der plejer vi at gøre mere ud af maden, pynten, raketterne – der bliver ikke sparet på noget, men er der styr på de lækre cocktails? Hvis ikke, så læs med her, hvor vi besøger Mads Täkker og Thomas Smidt Jensen på Perhaps for at blive inspireret og få opskrifterne på fire lækre cocktails til vores læsere.

Der er ro over Perhaps, da jeg ankommer, meget casual stemning der passer godt til, at vi i ro og mag kan få det hele skrevet ned, mens Thomas gør klar.

Vi ligger ud med med en sand klassiker med navnet fra den gamle østblok nemlig White Russian.

White Russian

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Først fyldes glasset med is.

Der tilsættes 4 cl. Kaluha.

Sugerør sættes i først så bryder du ikke blandingen, så man kan se den fine kant mellem mælken og resten.

Shaker:

4 cl vodka og isterninger.

6 cl mælk (gerne en fed mælk, da den skal kunne skumme)

Man shaker den til den er helt kold, og hælder i til lidt før kanten.

Den sidste bundslat hældes på toppen, og der pyntes med hele kaffebønner.

Dark ´n´ Stormy

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Serveres bedst i glas med masser af plads.

Glasset fyldes godt med isterninger.

Mads hælder en helt Ginger Bear 0,2 cl. fra Fever-Tree i, den har lidt mere ingefær smag, og igen skal sugerøret i først igen.

Squeez 2 lime både ned i glasset, og lad selve limen komme med ned i glasset.

4 cl. Goslings black seal black rom, “fordi den har en bdre smag, og giver en flottere overgang i lagene”, siger Mads.

Tom Collins

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Starter ud med tre teskeer lys rørsukker.

Halv citron som er  skåret i både.

4 cl mellem klasse gin.

Så bruger man sin morter godt, og putter knust is i glasset.

Det hele røres forsigtigt rundt, “så gin og rør sukker kommer godt rund med isen og citron saften,” siger Thomas.

Tilføj mere knust is, til det er fyldt.

Resten kan toppes med danskvand gerne med citrus.

Pynt med citron.

Gin Haas

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Serveres i er Highball glas.

En god skefuld is.

4 cl  mellem klasse gin.

250 ml Schweppes Lemon.

4 cl. Modo Mango “det er vigtigt, der er den,” siger Mads og forsætter: “Den er mere frugt end de normale syntetiske udgaver”.

Sugerøret bruges til at røre cocktailen rundt.

Der er Perhaps’ egen tilføjelse med appelsinskiverne som pynt.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg er så heldig at få lov til at smage på alle fire cocktails og kan ikke beslutte mig for en vinder, det må være smag og behag. Jeg kan på den anden side heller ikke vælge en fra, der er både den lette, Gin Hass og Tom Collins som er let i smagen og minder mig om at ligge ved en swimmingpool, eller være til fest med fart på. Den lækre lidt mælke kaffe skummende White Russian, der ville passe perfekt næsten som dessert efter maden. Dark ´n´ Stormy som kræver man kan lide ingefær, men kan man det, er det en super lækker forfriskning.

Skulle man blive inspireret og mangler ingredienserne kan man d. 31 fra 11.30 – 13.00 købe de rigtige mærker hos Perhaps.

Tak til Perhaps for at opskrifterne og rigtigt godt nytår.