Direktør for Boligkontoret Fredericia, Finn Muus, ser både gode og dårlige ting i regeringens ghettoudspil. Muus mener dog, at regeringen er gået lidt i panik og skærer alle ghettoer over en kam.

Planen fra regeringens side går ud på, at de via 22 initiativer vil have Danmark ghettofrit i 2030.

“Overordnet set så er der både godt og skidt i pakken. Det er fint, at man ligger godt op til, at der skal være mere politi i områderne. Vi havde den situation, hvor politiet stod mere nede ved grænserne end andre steder. Det er ikke fordi der er problemer, men det giver bare beboerne en form for tryghed, og det synes jeg er godt,” siger Finn Muus til Fredericia AVISEN og fortsætter:

“I forhold til, at man i et område ikke må have mere end 40 % almene boliger. Det ved jeg ikke hvordan man skal tolke. I Korskærparken har vi jo 100 %. River vi noget ned mangler vi boliger, skal vi sælge dem? Hvordan skal vi tackle det? Nu skal man dog huske, at det er et forslag og jeg tror, at det vil blive modificeret og ikke kan gennemføres helt i det format, som det er fremlagt.”

Finn Muus håber Korskærparken ryger af ghettolisten

For år tilbage var der problemer i både Sønder- og  Korskærparken, hvor der var brug for netop politiet grundet ballade i områderne. De problemer er man kommet til livs efter renoveringen af de to områder. Sønderparken er røget helt af ghettolisten, mens Finn Muus forventer, at Korskærparken på sigt også er streget fra listen.

“Hvis jeg kigger tilbage på 2008-10, hvor der var problemer i både Sønderparken og Korskærparken med afbrændinger af diverse ting og unger der kastede med brosten efter busser. Det har vi ikke mere nogen af stederne, og Sønderparken er røget helt af ghettolisten, så det går den rigtige vej. Korsærparken er ikke røget af ghettolisten endnu, men det håber jeg også kommer til at ske inden for en årrække,” udtaler Finn Muus.

Forventer du, at du skal fjerne et par blokke i Korskærparken?

“Nej, det gør jeg ikke. Alt er udlejet. Selvom regeringen har sagt, at Korskærparken er et af de 16 hårdeste områder, så er det slet ikke det vi oplever. Der er fredligt derude. Beboerne har også fortalt os på møder, at de slet ikke oplever nogen problemer i Korskærparken og føler, at det er trygt at bo der,” forklarer Boligforeningens direktør.

Et nærmere kig på ghettolisten viser, at Korskærparken blandt andet er på listen grundet lønindtægtsniveauet, men at det ikke er pga. manglende tryghed i området. Det hæfter Finn Muus sig ved.

“Det er nemlig i forhold til lønindtægter og dem der har fået en dom. Det kommer til at se voldsomt ud. Hvis man kigger på tryghedsindekset, så er det trygt derude. Jeg håber ikke, at der kommer til at ske noget derude. Vi har brugt rigtig mange penge derude, og ser et kæmpe potentiale i Korskærparken. Jeg tror, at regeringen er gået lidt i panik, i forhold til der er problemer i Mjølnerparken, problemerne i Gellerupparken og i Vollsmose. Så tager de alle over en kam,” lyder det fra Finn Muus.