Finn Muus havde oprindeligt besluttet, at han ikke ville genopstille til byrådet, men nu har han ændret beslutningen.

Muus blev valgt som suppleant til byrådet ved valget i 2017, og indtrådte i byrådet, da Jacob Bjerregaard gik af, og der derfor skulle træde en ny til.

– Vi må ikke gå i stå nu, hvis vi vil holde den positive udvikling, som Fredericia har gennemgået de sidste otte år. Men det hele skal ske i åbenhed og med integritet, mener Finn Muus (S), der har ombestemt sig og nu alligevel vælger at genopstille til efterårets byrådsvalg

– Jeg ville blive ked af, hvis vi taber de sidste 8 års udvikling på gulvet. Det ville ikke være godt for Fredericia. Derfor har jeg valgt alligevel at stille op til byrådet, fordi jeg er sikker på, at det genopretningsarbejde med borgmester Steen Wrist i spidsen har sat gang i den rigtige proces med ro, åbenhed og integritet”, forklarer Finn Muus og henviser til de sidste års uro på rådhuset. Nu skal der ro på.

Integritet og åbenhed
– Vi politikere skal arbejde sammen med både borgerne, foreninger og byens erhvervsliv for at udvikle byen – rådhuset skal ikke være en lukket enklave, understreger Finn Muus.

– Vi skal fortsætte med at tiltrække tilflyttere og virksomheder – både at skabe arbejdspladser og til at betale skat – så vi kan fortsætte og udvikle byen især på børne-, social- og ældreområdet”, slår Finn Muus fast.

• Vores børnehaver og skoler skal udvikles, styrkes og have vel-vedligeholdte bygninger og inventar.

• Vores ældre skal altid have ordentlige plejehjems boliger – og vi skal have nok at tilbyde.

• Vores erhvervsliv skal sikres optimale vilkår, ligesom vi skal sørge for en moderne og effektiv infrastruktur.

– Jeg mener, at jysk fornuft kombineret med udviklingsfokus og mod til at gøre tingene anderledes – og helst på tværs af byrådssalen – er vejen frem for Fredericia og alle os, der bor i byen. Og den udvikling vil jeg gerne være en del af.

Finn Muus har nydt sit hidtil arbejde i byrådet, fortæller han.

– Jeg synes, at det har været spændende, især udvalgsarbejdet. Jeg har fået en stor indsigt i de forskellige mekanismer og hvad byrådsmedlemmerne kan. Den første del af min periode var præget af rod. Det var ikke så spændende. Jeg kom ind midt i en periode, kalenderen var lagt – og det var svært med en fastlagt arbejdskalender. Det gav mig en overvejelse omkring om det har været for meget, siger Muus og fortsætter:

– Jeg synes ringene har udviklet sig med Steen som borgmester. Jeg har en tro på, at alle byrådsmedlemmer kan bidrage til, at vi kommer godt ud på den anden side. Jeg tænker, at jeg kan bidrage med noget til kendskab til erhvervslivet. Det kan og vil jeg tage med mig. Jeg har også et tæt kendskab til det boligsociale arbejde. Vi skal behandle vores virksomheder og borgere ordentligt – for vi er hinandens forudsætninger for at have det samfund vi har.

Borgere og erhvervsliv

Finn Muus er på 14. år direktør i Boligkontoret Fredericia samt aktuel formand for den boligsociale bestyrelse i Fredericia og medudvikler af SeniorBo Fredericia – oven i det har han stor erhvervserfaring som fx repræsentantskabsmedlem i hhv. Ewii og i BL-Boligselskabernes Landsforening, bestyrelsesmedlem i hhv. Business Fredericia, Tvis, bestyrelsesformand i Fredericia Fjernvarme og i Fredericia Musicalteater.