Statsminister Lars Løkke Rasmussen sagde i går i sin nytårstale, at regeringen planlægger en særlig indsats. Han sagde blandt andet:

“Jeg taler om de boligområder, hvor unge tvinges til at gifte sig med en, de ikke elsker. Hvor kvinder regnes for mindre værd end mænd. Og hvor de værdier, som de to unge piger fra Bangladesh kæmper for med dansk opbakning, er knægtet – lige her i Danmark. Rundt om i landet er der parallelsamfund. Mange mennesker med de samme problemer er klumpet sammen. Det skaber en negativ spiral. En modkultur. Hvor man ikke tager ansvar, ikke deltager, ikke bruger de muligheder, vi har i Danmark – men stiller sig uden for. Der er slået huller i Danmarkskortet. Det bekymrer mig dybt. Fordi ghettoerne også sender fangarme ud på gaderne, hvor kriminelle bander skaber utryghed. Ind i skolerne, hvor forsømte børn hænger på kanten.  Ned i kommunekassen, hvor indtægterne er mindre og udgifterne større, end de behøver at være. Og ud i samfundet, hvor danske værdier som ligeværd, frisind og tolerance taber terræn.”

Korskærparken bliver pænere og pænere

Et af de boligområder, der er på Transportministeriets ghettoliste er Korskærparken i Fredericia. Her maner Boligkontorets direktør, Finn Muus, dog til ro.

“Det er glædeligt, at Statsminister Lars Løkke Rasmussen i sin tale sætter fokus på udsatte områder. Mange af de ting han nævner, har ting vi har fokus på i Fredericia. Samtidig er det centralt at fortælle, at der på landsplan er tale om fire procent procent, der er udsatte områder som Korskærparken,” siger Finn Muus og slutter:

Medborgerhuset i Korskærparken er et af de steder, hvor man samler områdets indbyggere og yder en stor indsats for at hjælpe. Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

“Derudover har boligorganisationerne i Fredericia et samarbejde med politi og kommune om forbedringer i området, og det går markant fremad.Det er også vigtigt at understrege, at vi i de seneste år har udført massiv renovering af Korskærparken, som nu fremstår som et dejligt område. I forhold til nedrivningen, som Lars Løkke Rasmussen nævner, er det ikke aktuelt i Korskærparken, da alt er udlejet og fremstår som et flot areal efter ombygningen”.