Lød en af opfordringerne, da Charlotte Bøving indtog scenen i forbindelse med Fredericia Sund Bys temaaften i Idrætscentret. 

“Mange mennesker er ikke ærlige omkring deres sundhed, og ej heller er de ærlige, når de kigger på deres eget spejlbillede”, fortsatte Charlotte. Herefter kom kendsgerningerne `på bordet´ slag i slag, fra lægen som MENER det, og invitationen til et sundere liv, blev ikke pakket ind i blødt papir, den blev meldt ud, råt og meningsfyldt. “Har du svært ved at rejse dig fra stolen, så rejs dig igen og igen, så du bliver bedre og stærkere. Det hjælper ingenting at give op. Vi må inspirere hinanden og være der for hinanden, og man må bringe mere til bordet end man tager”. 

Foto: Tina Blomstergren, Fredericia AVISEN.

Et boost af energi og nyt mod bredte sig ud over hallen. Mennesker lyttede, snakkede videre i pausen, og det lød som om at opbakningen til hinanden, allerede var skærpet. Sammen er vi stærkere, og det er noget af det vi kan, i Fredericia Sund By. 

I Kommunens Sundhedsudvalg er man stolt af, at kunne give denne gave (sundhedsarrangementet) til Fredericianerne, og fremmødet var sublimt. 

Efter at have spurgt en række af Sundhedsarrangementets deltagere: “hvad tager du med dig herfra?”, vil jeg dele svarene, og nogle af disse kan måske bruges som remindere i forbindelse med din sundhed . . . 

Karen Westergaard: Foredraget var særdeles inspirerende, jeg blev mindet om at det aldrig er for sent at leve sundt. Det blev også bekræftet at vi skal passe bedre på vores børn og unge, så vi ikke skal lægge dem i graven grundet de har så dårlig en livsstil (røg, alkohol, ingen motion, skærme). Jeg blev også mindet om at min sundhed også gavner mig, om jeg en dag bliver syg. Charlottes sprogvalg var ikke så pænt, men det forstærker hendes budskaber!

Foto: Tina Blomstergren, Fredericia AVISEN.

Helle Burmeister: Fællesskabsfølelsen og fornemmelsen af at løfte i flok, og at dette giver glæde og inspiration. 

Søren Madsen: Jeg synes historierne fra Charlottes liv var det mest spændende at lytte til. Sundhedsbudskaberne kender vi jo godt. Jeg synes derimod ikke, at Charlotte talte så pænt om sine kolleger. 

Malene Lund Grindsted: Hele aftenen viste mig, at glæden og fællesskabet var fordelt og tilstede både i hallen og ved sundhedsstandene. Glæden og fællesskabet bekræfter mit arbejde i forbindelse med sundhedsmålene i kommunen. 

Kathrine Jespersen: Det inspirerer mig at vi skal være drivere for hinanden. At vi må støtte hinanden og gøre noget for hinanden. 

Mia Laxmi Baungaard: Jeg tager med mig, at man ikke skal give op. 

Til slut spurgte jeg Charlotte Bøving hvordan det var at holde foredrag i Fredericia, og om, hvad hun ønsker, at mennesker tager med sig i forbindelse med hendes foredrag.

Charlotte Bøving om foredrag i Fredericia
https://www.laterrazza.dk/
Klik på annoncen og se mere