Den 31. juli får håbefulde unge i hele landet svar på, om de er kommet ind på drømmestudiet. Hvis du er en af de heldige, som skal uddanne dig i Kolding, så er det nu du skal have fundet en studiebolig.

På www.studentkolding.dk kan du oprette dig som bruger og frit søge mellem de forskellige studie- og ungdomsboliger, som du finder i Kolding. Som noget nyt kan du i år følge med i, hvilket nummer du står på ventelisterne til den enkelte boliger.

Hver eneste bolig har sin egen venteliste, hvilket betyder at man f.eks. godt kan stå nr. 4 til én bolig og nr. 37 til en anden. Derfor opfodrer foreningen StudentKolding, som står for at administrere ventelisterne, de boligsøgende unge til at få så mange boliger med på ansøgningen som muligt. De skal dog kun søge på lejligheder, som de reelt er interesseret i.

”Vi oplever at mange søger lejligheder, som de alligevel ikke er interesserede i for eksempel på grund af prisen. Det forsinker udlejningsprocessen, og samtidig stiller de den boligsøgende dårligt, fordi vedkommende i mellemtiden ikke får andre boligtilbud,” fortæller Torben Aaby Nielsen fra StudentKolding. Han har samtidig en bøn til de unge:

”Hvis du har skrevet dig op til en bolig, men ikke får brug for den alligevel, skal du huske at slette din opskrivning”.

Kolding Kommune kan ikke garantere, at der er en studiebolig til alle til studiestart, og opfordrer derfor til, at man også holder øje med private boliger.

83 nye lejligheder i Kolding Åpark

Kolding er blevet en populær studieby, og antallet af studerende på de videregående uddannelser har været stigende de senere år. For at imødekomme efterspørgslen på gode, centralt beliggende og moderne lejligheder har Lejerbo opført 83 nye ungdomsboliger på Kolding Åpark 18, som er lige klods op af campusområdet Kolding.

Ungdomsboligerne ventes færdige 1. november 2015 men fordi mange studerende allerede starter deres studie i august/september, tilbyder Lejerbo midlertidig husning fra august til november til de studerende, der får en lejlighed på Kolding Åpark. Det er tidligere plejehjem “Kløverhøj” der vil blive brugt til midlertidige genhusninger og beliggenheden på Kløvervej 44 er inden for gåafstand til SDU, IBA, IBC og Designskolen.

studiebolig i Kolding

I maj 2016 ventes 82 ny attraktive almene ungdomsboliger at stå klar på en grund mellem Teglgårdsvej og Skamlingvejen. Lejlighederne, som Domea står bag, bliver 1-og 2-rumsboliger med eget køkken, bad og altan eller fransk altan.

Sidst men ikke mindst er der planer om at opføre yderligere 80-100 ungdoms- og studieboliger i campusområdet, som formodes klar til studiestart 2018. Det er DN Group og en række samarbejdspartnere, som står bag dette byggeri.