For femte år i træk er Madsby Legepark klar, parat til start med røde næser og forhåbentlig masser af solskin til årets Klovneløb.

Klovneløbet er for alle og har til formål at indsamle penge til hospitalsklovnenes arbejde på landets børneafdelinger.

”Det handler om at have en god og hyggelig tur, som du kan gennemføre gående, løbende, hoppende med børnene i trækvognen eller oldemor i kørestolen. Du er selvfølgelig også velkommen til at give den gas hele vejen og meget gerne i dit bedste klovne outfit. Alle får selvfølgelig også en gratis klovnenæse”, siger Kim Ekstrøm, souschef i Madsby Legepark, der er den lokale arrangør af løbet i Fredericia.

Vælg mellem to ruter
Ligesom sidste år er det i år op til de lokale arrangører i de 100 deltagende byer, hvilken dag i juni, løbet skal ligge. I Fredericia skal du finde den røde næse og løbeskoene frem søndag den 12. juni kl. 13.00 med start i Madsby Legepark.

Her kan du vælge mellem to ruter på enten 2,5 km eller på 5 km. Der er start og mål ved Dukketeaterscenen i legeparken, og ruten følger stort set stisystemet i Madsbyparken og forløbet i sundhedssporet.

De to klovne fra Tryl og Spas sørger for, at du kan få skruet pulsen i vejret med en sjov omgang opvarmning kl. 13.00 og står klar til at heppe ved målstregen.

Tilmeld dig online hos Hospitalsklovnene
Du kan tilmelde dig Klovneløbet på www.danskehospitalsklovne.dk frem til dagen før løbet eller på selve dagen i Informationen i legeparken efter kl. 10.00, hvor du vil få udleveret et startnummer. Her kan du betale med kort, kontanter eller MobilePay. Prisen for deltagelse er 60 kr. Heraf går 48 kr. direkte til hospitalsklovnene, 6 kr. går til administration, og 6 kr. går til den lokale arrangør.

Sidste år deltog 135 løbere i Fredericia og med den positive udvikling, der har været de seneste par år, håber Madsby Legeparken, at løbet runder de 200 deltagere i år.

Efter løbet kan deltagerne gå ind på www.klovnelob.dk og printe årets diplom.

Fede præmier og gratis tur i Madsby-Toget
En af hovedsponsorerne, Lidl, har sørget for vand til alle løberne. Der er fede præmier fra LEGO og Hoptimist på højkant, som udloddes til alle tilmeldte børn. De heldige vindere findes efter løbet.

Alle tilmeldte børn under 12 år får en gratis tur med Madsby-Toget, og der er gratis adgang til grillen mellem kl. 12.00-14.00 og kl. 17.00-19.00 for alle, der tilmeldte.

”Så tag madkurven med og få en hyggelig dag. Vi har i hvert fald bestilt godt vejr!”, slutter Kim Ekstrøm.