Debatten om Finanslovet er i gang i Folketinget. Fredericia AVISEN har allieret sig med MF og Viceborgmester Susanne Eilersen, der skriver “live” fra Folketingssalen til Fredericia AVISEN. 

Klokken 9.12

Så er vi i gang med debatten om finansloven her 5 dage før juleaften.
En lang dag der, hvis vi er heldig, slutter ved 22:00 tiden

Klokken 10.13 – om dagen

Dagen forløber med at de otte finansordfører, hver har en time til, først at fremlægger deres ordførertale om, hvordan hvert parti ser på finansloven, derefter er der mulighed for spørgsmål fra salen. Det vil sig rat de første otte timer går med det, og så er kl. 18 ( der er frokostpause mellem 12-13) og mellem 18 og 19 er der middagspause. Kl. 19 går statsministeren på og så er der altid en en anden runde, hvor “privatister” går på. Det er medlemmer af forskellige partier, der kan benytte sig af det. Det er ofte fra oppositionspartierne. Så klokken bliver ca 22:00 før vi kan stemme.

Frokosttid

Under finanslovsdebatten er der frokostpause fra 12 til 13.
Denne pause bliver for mit vedkommende brugt på mit kontor hvor fem af mine kollegaer diskutere DF-politik på ældre- og handicapområdet.
Vi er effektive hele dagen 👍

15.00

Intensiteten er faldet lidt her hen over eftermiddagen, og spørgelysten er ikke helt så stor nu, hvor vi er kommet til de små partier. I øjeblikket er vi ved De Radikale og de bliver selvfølgelig spurgt ind til deres mulige eller umulige samarbejde med Socialdemokratiet, hvis Mette Frederiksen vinder magten ved det kommende folketingsvalg.


Ellers har vi været langt omkring, med udlændingepolitik, Børnenes minister og fattigdomsgrænser, togfonden, og ikke mindst klimaet.
Jeg glemte også at sige at når de 8 partier er færdige, har de 4 oversøiske partier, 2 fra Grønland og 2 fra Færøerne også mulighed for at gå på talerstolen og deltage i debatten om Finansloven, selvom de ikke har haft mulighed for at deltage i forhandlingerne.

18.13

Så har jeg brugt eftermiddagen med møder, først med embedsmændene fra Social og indenrigsudvalget  for at forbedre en høring om kommunal udligning til februar.

Derefter havde jeg møde med embedsmændene fra Forsvarsudvalget om mit beslutningsforslag om dispensationer i forhold til brandsikkerheden på plejehjemmene.
Nu er der spisepause frem til kl. 19 hvor DF er inviteret til kartoffelsalat og frikadeller hos Pia Kjærsgaard.
20.38
Så kommer min sidste opdatering for i dag.
Vi er efter næsten 12 timers debat om finansloven for 2019 kommet til det tidspunkt på aftenen, hvor vi skal at stemme finansloven hjem. Før vi kan stemme om den endelig aftale skal vi igennem ca. 40 ændringsforslag, der er stillet af både regeringen og oppositionen.
Det er værd at bemærke sig at Socialdemokratiet om lidt vil stemme gul til et nyt udrejsecenter på øen Lindholm, selvom de for 9 dage siden sagde at forslaget var “ spot On” og deres politik.
Så om en time håber, jeg at jeg kan sætte mig i sofaen med benene oppe og tankegang en krop velfortjent te, inden det er godnat fra mig. 

www.eventc.dk