Af Karina Lorentzen, folketingsmedlem for SF, Sindalvej 4, 6000 Kolding

Danmark har fået en rød og grøn finanslov med et nødvendigt løft af velfærden og et boost til den grønne omstilling. Vi vandt valget i 2019 på et historisk grønt mandat, og med en tydelig besked om at velfærden skal genopbygges. Det grønne velfærdsmandat tager vi alvorligt.

Derfor er jeg glad for, at vi nu sender flere hænder ud i børnehaver og vuggestuer, på plejehjem og i ældreplejen, og til de studerende på ungdomsuddannelser. Samtidig skaber vi grønne jobs og sætter gang i nogle af de store tunge grønne projekter i en stor grøn kickstart.

Vi får minimumsnormeringer hurtigere, de unge får gratis psykologhjælp, vi rydder op i de største generationsforureninger og vi får mere vild natur. Det er bare nogle af de SF-mærkesager, der nu bliver til virkelighed.

Særligt er jeg glad for, at vi nu tager livtag med generationsforureningerne, som jeg ved, at SF har kæmpet for at rense siden halvfjerdserne og firserne. Nu tager vi endelig hul på at gå i gang med de allerværste giftgrunde. Det gælder blandt andet Høfde 42, Kærgård Klitplantage, Cheminova-grunden, Grindstedværket og Himmark Strand, som skal prioriteres.

Folk taler tit om, at der ikke er forskel på rød og blå – men det håber jeg, at dette års finanslov er et tydeligt bevis på.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer