Man har i juni kunnet indlevere på alle Sydøstjyllands Politis lokationer og det er ikke en overdrivelse at tale om ”bunker af våben”. ”Bunkerne” bliver nu enten samlede eller direkte transporteret til destruktion – efter at de er registrerede og det er sikret, at der ikke er historisk relevante våben, som bør bevares.

”Da frit lejde jo betyder, at man uden at oplyse navn eller andet har kunnet gå ind på en politistation, aflevere sit våben og gå igen uden at der er blevet stillet spørgsmål, så kan vi af gode grunde ikke nærmere kategorisere de, der har afleveret. Vi har ikke ført en hemmelig log over typer, alder, køn eller lignende”, udtaler politiinspektør Morten Anker Jensen i en pressemeddelelse, der er leder af beredskabet i Sydøstjyllands Politi og fortsætter:

”De mange afleveringssteder har også sikret mod at vi står tilbage med en profil på en frit lejde bruger” supplerer han. ”Det er hr. og fru Danmark i alle mulige afskygninger, der har benyttet lejligheden og det er jo også netop det, der var meningen” slutter Morten Anker Jensen.

Der blev indleveret i alt:

Luft- og fjedervåben: 266

Skydevåben: 977

Blankvåben:512

Eksplosivstoffer:178

Andet:151

På landsplan er tallet 19.026 våben.