Grand Teatret i København lægger lærred og sal til en filmpremiere i hovedstaden den 30. august, og Valby Kino forberede sig på at vise filmen for blandt andre skoler og unge mennesker fra den 31. august. I Kolding er en premierevisning den 24. august med deltagelse af Arlette Andersen allerede udsolgt.

Den har solgt omkring 3.000 biografbilletter i Fredericia. Nu er den sat på programmet i flere af hovedstadens biografer. Dokumentarfilmen ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” får københavnsk premiere den 30. august i en byens ældste biografer, Grand Teatret, der i gamle dage var kendt for at være filmens Kongelige Teater.

Filmens hovedperson, 93-årige Arlette Andersen, vil deltage i premieren i København, hvor der efterfølgende vil være en reception. Billetter til premieren er allerede nu sat til salg, og der er naturligvis et stort håb om, at biografsalens 300 pladser vil blive udsolgt. Ved den københavnske visning vil der deltage et antal indbudte gæster – blandt andet de personer, som på den ene eller anden måde har været involveret i produktionen af filmen.

Foto taget ved premieren den 17. maj af fotograf Joan Barløse.

Baseret på populært foredrag

Filmen, der er produceret og udgivet af Kvist Film i samarbejde med Kasper Fuglsang Photography, er bygget op omkring ét af Arlette Andersens 426 populære foredrag, og den fortæller om hendes liv fra opvæksten i Paris, over flugten og arrestationen på universitet i Clermont Ferrand til deportationen og fangeskab i Auschwitz samt dødsmarcher og hjemkomst.

Steven Spielberg Film og Video Archive i USA har bidraget med film- og fotomateriale, og komponisten Knud Møller har skabt en unik musik til filmen, der er klippet og visuelt præget af Peter Kvist Christiansen.

– Det er fantastisk, at det er blevet muligt at vise filmen i Grand Teatret i København. Det har været et af mine meget store ønsker. Premieren i Fredericia var en meget stor begivenhed for mig, og jeg ser meget frem til at opleve filmen i denne biograf – blandt andet sammen med gode venner og bekendte fra hovedstaden, fortæller Arlette Andersen.

Skolevisninger i Valby Kino

Filmen vises i Grand Teatret den 30. august kl. 17. Dagen efter, torsdag den 31. august, vises filmen i en anden af hovedstadens biografer, Valby Kino, hvor der om aftenen vil være en ordinær filmvisning. Tidligere på dagen vil biografen lægge sal og lærred til en speciel skolevisning for unge mennesker. Dermed opfyldes et andet af Arlette Andersens ønsker – nemlig at få filmen præsenteret for skolerne og de unge mennesker.

I den kommende tid vil ”Arlette – en historie vi aldrig må glemme” blive vist i Panorama i Slagelse fra den 21. august, på Baltoppen i Ballerup og i Nicolai Bio i Kolding fra den 24. august, hvor Arlette Andersen deltager i det allerede udsolgte premierearrangement. Desuden er filmen sat på programmet på Park Bio i København fra starten af september.