Forside Fredericia Film, rundstykker og Shopping på programmet til årets generalforsamling

Film, rundstykker og Shopping på programmet til årets generalforsamling

DEL
Generalforsamling i Fredericia Shopping, 14. marts 2019. Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN.d

Der var i dag generalforsamling i byens handlendes organisation, Fredericia Shopping. Klokken otte var der dømt stående morgentaffel med rundstykker, smør, ost, kaffe og eller te – og hertil en god portion netværkssafran. 

Klokken 8.12 bød Karina Værnskjold velkommen i mikrofonen til de 67 deltagere, hvorefter turen gik til sal 1 og en tur i biografen. Her ventede trailers med kommende film i Panorama – blandt andet filmen om Elton John. 

Turen gik til sal 3, hvor bestyrelsen havde taget opstilling ved to borde forrest i salen. Som traditionen byder, var det Jørgen Spetzler, der blev årets dirigent, hvorefter han konstaterede, at årets generalforsamling var indkaldt korrekt, og så berettede Formand Ole Mortensen fra Fredericia Shopping om året, der gik.

“Karina, du er fantastisk til at få meget til at ske med de få penge. Tak for et fantastisk 2018,” indledte formanden og roste de mange arrangementer gennem året. Der lød også en tak tik EventC for at sikre et højt niveau – endda med Saveus på Rådhuspladsen – et band, som en måned senere åbnede på Orange Scene på Roskilde.

Også VM-pladsen fik et par ord med på vejen. “Det var en fantastisk oplevelse, som en af tre byer, kunne vi byde på storskærm og VM. Det var magisk og virkelig fedt.” 

Derudover var der tak til Elbobladet for de mange flotte annoncer og økonomien til at lave gode events. Bybranding var også en del af beretningen, hvor Ole Mortensen blandt andet talte om de mange krydstogtskibe og opfordrede til, at alle holder åben fra 9.00.

I dag er Fredericia Shopping 151 medlemmer. “Det bedste er, at dem som åbner butik, melder sig ind med det samme. Men antallet siger generelt, at nogle melder sig ind og nogle ud – sådan er det. Vi har imidlertid et problem med at få butikskæderne med,” sagde Ole Mortensen

Ole Mortensen fandt også plads til at rose julebyen, restaurationer og i forhold til dem, det faktum, at der venter tre-fire åbninger i 2019 med nye restaurationer i Fredericia.

Plaget af tyveri

“Vi har også en udfordring med tyveri – de løber sgu med vores varer. Vi var til møde med Politiet for 14 dage siden, så vi er i dialog om at få gjort noget, så det ikke fortsætter i den grad som nu” fortalte Ole Mortensen, hvor efter Spetzler roste foreningen for de mange aktiviter, og spurgte til kommentarer, hvor ingen sagde noget og beretningen blev godkendt med klapsalver.

Carsten Pedersen fra Brandt Revision stod for at præsentere årets tal bag foreningen. “Jeg ved ikke om, det interesserer jer, men jeg elsker dem: Tal, sagde revisoren og fortsatte:

“Foreningen har været gode til at bruge de penge der er, med det menes, at når der kommer færre penge ind, så bruger I også færre.”

Indtægterne for 2018 var 1.737.638 mio kr og et resultat på 103.000 kr. Foreningen har nu en egenkapital på 425.242 kr. mod sidste års 321.286 kr. “Det er behageligt at se, at egenkapitalen er positiv. Det er lykkes jer i bestyrelsen”. 

Fra salen blev der spurgt til faldet i omsætning. “Vi fik i 2017 nogle store tilskud til at bygge julehuse, men også fra fonde, Fredericia Kommune og Business Fredericia”, sagde formanden. Regnskabet blev godkendt.

Arbejdet i det kommende år

“Vi skal mest muligt ud af pengene. Vi skal finde nogle nye og gode ting. Vi skal fortsætte med at få nye medlemmer og det fortsætte det gode samarbejde med byen,” sagde Karina Wärnskjold og fortalte om hendes arbejde i dagligdagen, herunder samarbejdet med Fredericia Kommune, medlemmerne, DMO (Destination Managin Organisation) og ikke mindst de frivillige.

“En masse mennesker over det hele arbejder sammen om at gøre Fredericia til en fantastisk by;” sagde Karina. 

47 eventdage venter Fredericia i år, hvor man kan glæde sig til Open By Night, Sommerrock, Krydstogt, Julelandsbyen og meget mere.

Det at holde åbent den 24. december skabte begejstring foran, og stilhed bagved, men stilheden blev debatteret og der blev talt om fordelene ved at holde åbent og kunne markedsføre Fredericia, som åben by.

De blev valgt til bestyrelsen

Ole Mortensen, Miami.

Vathana Mahalingam, Ecco.

Brian Løkkegaard, Urbania Streetfood

Allan Riis, Føtex City.

Suppleanter blev Dennis Kappel fra Vinoble og Martin Tolderlund Olling fra Tacos.

Revisoren hedder også fortsat Carsten Pedersen fra Brandt Revision.

Klokken 9.28 afsluttede Jørgen Spetzler generalforsamlingen og takkede for god ro og orden.

bit.ly/LethiFredericia
Skal du opleve legenden i Fredericia? Så klik her
DEL