Mr. Juice & Bagel, jeg lovede at vende tilbage efter åbningen, og nu er jeg så gået gennem Danmarksgade og kommet til døren, hvor der sidst var rød løber. Jeg er eneste mand i butikken, musikken er chillout, nærmere betegnet, reggae. Der går ikke mange sekunder før Christoffer kommer ud fra baglokalet, med det sædvanlige store smil på læben.

Hvordan er det gået, indtil nu spørger jeg ?

“Det er gået super godt, jeg er blevet taget virkeligt godt imod” siger Christoffer og fortsætter: “Selv om vi er i januar, synes jeg faktisk, at det er okay.” Vi når at snakke lidt om løst og fast og der går ikke lang tid før to kunder kommer ind i butikken, de skal have Veggie Bagels, og lige efter dem kommer der to andre kunder, de skal have milkshake to go selvom temperaturen udenfor udfordrer både kinder og hænder. “Det skal være den samme som sidst,” siger en af kunderne, jeg kan godt forestille mig, hvad der kommer til at ske når solen skinner, så tror jeg Christoffer har et sikkert hit.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg bestiller selv en bagel med lidt krudt bag i i form af chilli, Christoffer spørger “om jeg er kræsen” til det svarer jeg selvfølgelig nej.

“Kan du lide tun, kan du lide falafel?” Det lyder som en mystisk blanding så jeg siger selvfølgelig ja tak, og jeg bliver bestemt ikke skuffet på Mr. Juice & Bagel.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Der går et lille stykke tid, også får jeg serveret en bagel, som er pakket ind i funky papir, da jeg tager første bid, er jeg solgt, den før omtalte blanding af tun og falaffel smager ligeså perfekt som den lyder mærkelig isoleret. Der er ananas, der frisker det hele op peanuts, der giver bid, det er i min øjne en perfekt sandwich.

Foto: Thomas Lægaard – Fredericia Avisen

Jeg forestiller mig allerede en fast rute fra Østerstrand, der henter bagels og milkshakes, når det bliver sommer.

Fredericia er ved at have en bred variation, når det kommer til kulinariske oplevelser, og dejligt at se endnu en tage veganerne og vegetarene seriøst.