Transfervinduet er lukket, og det er nu kun muligt at hente spillere, der står uden klub. FC Fredericia har fået tilgang af seks nye spillere i forhold til sidste sæson, men fik holdet hvad de vil have? Vi har talt med klubbens direktør, Stig Pedersen, som giver sit besyv med hvad FC Fredericia gjorde sig af overvejelser.

Fra FC Midtjylland har FC Fredericia tilgang af Elias Olafsson, Tobias Anker, Christian Tue og Raphael Onyedika, mens Henry Uzo, ligesom i de forrige sæsoner, er blevet udlejet til den fredericianske klub. Allerde nu er billedet klart. Det ligner udefra set, at det er det bedste kuld spillere FC Fredericia har fået i den tid, som samarbejdet har eksisteret med FC Midtjylland. Især Olafsson og Onyedika har vist sig at være forstærkninger, som FC Fredericia under normale omstændigheder ikke kan komme i nærheden af.

På fast basis har FC Fredericia hentet Mikkel Knudsen og Alexander Jensen. Knudsen er en gammel kending, som man kender, og med ham har man en bundsolid højre back, mens Jensen er tænkt som en spiller på den lange bane, men han vil få mange indhop i løbet af sæsonen, og går alt vel, så kan startpladser også komme på tale.

Der hvor FC Fredericia halter er bredden. Holdet er ramt af, at der er tre skadede spillere. Joachim Wagner er ude på ubestemt tid, mens Andreas Oggesen og Steven Enna pådrog sig skader i sæsonens første kamp mod Kolding. Særligt skaderne til offensivspillerne Wagner og Enna gør ondt, da det efterlader klubben med kun Anders Holvad som decideret topangriber. Dennis Høegh kan til nøds spille positionen, men det er tydeligt, at han ikke er den fødte angriber.

FC Fredericia har ikke uanede midler, og andre klubber i rækken har større økonomiske muskler at spille med. Derfor er fredericianerne ikke den største klub i fødekæde. Læg dertil, at en angriber vil skulle kunne se sig selv være i konkurrence med Anders Holvad, der er startet sæsonen fremragende ud med fire mål og Steven Enna, der notorisk i sidste sæson var målfarlig. 

Vi har talt med FC Fredericias direktør, Stig Pedersen, der startede med at fortælle, om fredericianerne fik hentet det ind, som de ville.

»Vi havde fået det vi ville have inden vinduet lukkede. Vi var på jagt efter en offensiv spiller, der ville kunne forstærke os, og var også i dialog med nogen, men det blev ikke til noget. Det er ikke sådan, at vi føler vi mangler spillere, men vi følger markedet nu med kontraktfrie spillere, og ser om der er noget, der byder sig til. Vi skal dog ikke ud at have en spiller, der er langtfra topformen,« siger Stig Pedersen og kommer ind på om, der har været bud efter FC Fredericias spillere fra andre klubber:

»Der har været lidt løse henvendelser på spillere, men ikke noget konkret. Der vil altid være nogen, der tiltrækker opmærksomhed, men det der kan være udfordringen kan være, at nogen kigger på en højere hylde.«

Fra starten af sæsonen har Elias Olafsson, Tobias Anker og Raphael Onyedika bidt sig fast som faste startere, og i de to seneste kampe er Christian Tue startet på banen. Spørgsmålet er derfor, om det er det bedste kuld af FC Midtjylland-spillere, som FC Fredericia har fået ud af samarbejdsaftalen?

»Det er svært at sige. Hver sæson har sit eget udtryk. De spillere vi har fået passer på de positioner vi manglede, og det er noget vi har udviklet i samarbejde med FC Midtjylland. Derfor har vi kigget på, hvad der passer ind til os. Både FC Midtjylland og os har fået noget mere erfaring i at skrue tingene sammen,« slutter Stig Pedersen.

Følg
Notikation om
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Mest bedømte
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Hans Thomassen
Hans Thomassen
3 måneder siden

få nu lukket den klub op, for ny kapital.
Og så kunne man have investeret i Kjartan fra Vejle.
Hvis vi virkelig mener noget med gerne at ville op.
Eller siger han som mange andre, de vil ikke noget i Fredericia.