For Fredericia AVISENS kulturredaktør er der under en måned til juleaften. FIFA 20 har forskellige udgivelsesdatoer, men en ting er sikkert, senest den 29 September har jeg sat mig i sofaen og den digitale fodbold ruller igen.

Det varer ikke længe, før årets udgave af det alt overskyggende fodboldspil FIFA til både platform og pc kommer i 2020 udgaven. Siden 1994 har jeg købt og spillet denne populære serie, som år efter år skubber grænserne for hvor realistisk et fodboldcomputerspil kan blive.

Hvert år er der forbedringer af grafikken og spilstyringen, det er ofte ikke meget, men kendere kan altid se de små ændringer. Sidste år var en af de helt store ting, at EA Sports som står bag spillet, endelig fik forhandlet sig frem til at købe en licens til Champions Leauge. Før hed det Champions Cup og det var en flad følelse, når alt andet var lige efter bogen. Det gav et gys i kroppen, når Champions Leauge-hymnen spillede før kamp i FIFA 19.

FIFA Street var et spinoff, hvor man spillede fodbold på gaden, det kom aldrig op i samme liga som den originale FIFA serie, men den hurtige turneringsform fik alligevel sine fans. Spillet har været væk nogle år og kommer nu som en del af det nye FIFA 20 under navnet VOLTA FOOTBALL. Så nu er det ikke nok at kende de store og populære stadions verden over, nu skal der spilles på gaden i Amsterdam eller for eksempel i et bur i London. Det virker på papiret som en spændende ting, men personligt har jeg nok at lave i de spilformer, jeg bruger i FIFA.

FIFA Ultimate Team

Kender man ikke Ultimate Team, så kan det forklares som, at man har rådighed over en trup med de spillere, som man har til rådighed. Man kan enten købe spillerpacks eller vinde turneringer og løse opgaver for at få de rigtige spillere. Det er svært at spille Ulitmate Team uden at købe spillerpacks, og har man ambitioner om at lave sig en Esport-karriere inden for FIFA skal man spille Ultimate Team. Det er også gennem Ultimate Team, at man spiller onlineturneringer som giver ens ranking.

Her er Laudrup i 3 versioner som icon. EA Sports

Jeg kan ikke være med på toppen, men jeg kan godt lide at spille det. Et fedt element er “Icons”, det er de legender, der har trukket sig tilbage. Man kan set med danske øjne være heldig at få eller købe, Peter Schmeichel og Michael Laudrup i spillet. I år er der kommet fjorten nye icons til 20 udgaven, jeg havde håbet på en dansker mere, måske en Allan Simonsen, men nej. I stedet kan man glæde sig over navne som Zinedin Zidane og en af mine store helte som barn Ronald Koeman.

Der er flere turneringsformer i FIFA Ultimate Team og ifølge de oplysninger, jeg kan læse, vil det bliver nemmere at navigere og igen kan du lave dine spillersalg og køb gennem din smartphone, når det passer dig.

Når du ser Esuperliga eller andre turneringer i tv eller på Twitch, så er det altid FIFA Ultitmate Team, der spilles.

Career Mode

Jeg er stor fan af managerspil og det er lykkedes gennem årene at have et udmærket Career Mode, som jeg har spillet ekstremt meget i FIFA 19. Her ser det ud som om, at der skrues mere op for mulighederne for interaktion og valg der har konsekvenser. Det er meget i aktive filmmodes, det er jeg ikke nødvendigvis fan af, jeg vil hellere have en større database. For en nørd som mig kunne det være fedt med mere end for eksempel Alka Superligaen, jeg vil gerne helt ned i Nordic Bet Ligaen eller i det mindste have klubbernes ungdomshold med.

Career Mode i FIFA 20

En af de ting som jeg glæder mig til, er at spillerne nu, hvis man selv spiller kampen kan stige i deres udvikling.

Der sker flere spændende ting og vil du nørde karrieredelen mere så læs med her.

FIFA 20 har alle de velkendte turneringsformer, du kender og der er altså hele 30 officielle ligaer, mere end 700 hold og over 17.000 realistisk spillere.

Der er ingen tvivl om, at FIFA er en pengemaskine, men jeg forstår godt de mennesker, der elsker det alligevel. Mit eneste problem er, hvilken version jeg skal vælge. Den almindelige kommer på udgivelsesdagen den 29. september, man kan tilkøbe sig et par dages tyvstart alt efter, hvilken version man vil investere i.

https://www.fcfredericia.dk/