Lørdag eftermiddag mødes FIF og FHK i den legendariske hal på Frederiksberg. Fredericia-mandskabet skal på sejrskurs igen, efter det uventede nederlag i sæsonpremieren til HEI hjemme i thansen.dk Arena.

Til opgøret mod HEI manglede FHK nyerhvervelsen Kasper Young, men snakken i søndags mod HEI gik på, at venstrehåndsspilleren er at finde på holdkortet mod FIF. Netop Young var en af de spillere, der var mest iøjnefaldende i fredericianernes træningskampe op til sæsonen, og han var derfor stærkt savnet mod HEI.

Selvom FHK skuffende var der flere opløftende elementer, særligt i anden halvleg. Jimmi Andersen spillede en rigtig stor kamp i målet, og diskede op med mange redninger, som gjorde, at kampen igen var tæt med få minutter igen.

Ligeledes spillede Frederik Krarup sig gevaldigt op i anden halvleg, og er det niveauet, får FIF noget af en opgave med at holde styr på den hurtige playmaker, der både selv er målfarlig og er god til at assistere medspillerne.

FIF tabte i sæsonpremieren med 29-27 til HØJ. Dermed er både FIF og FHK uden point inden lørdagens opgør.

På FIFs holdkort er flere rutinerede spillere stoppet op til sæsonen. Det gælder blandt andet keeperen Ras Bloch, der har en fortid i blandt andet TM Tønder og særligt i FHK-kredse huskes for hans tid i det daværende HF Mors.

Op til denne sæson har FIF hentet en del spillere til, og ifølge Fredericia Avisens sjællandske kilder, har Frederiksberg-holdets træner, Jimmy Albrechtsen, nydt godt af at have omkring 20 spillere til rådighed til hver træning. Der er primært unge spillere tilbage på FIF-mandskabet, hvor keeperen Stefan Klavsen og fløjen Mads Knutzon står for den meste rutine.

Sidst Fredericia og FIF tørnede sammen var i 1. division tilbage i 2011/12-sæsonen. FIF vandt det første opgør i sæsonen med 27-26, mens FHK vandt den anden kamp med 31-21.

Tilbage d. 14. november 2007 leverede FHK en kæmpe-sensation i Frederiksberg Hallen, som netop danner ramme om lørdagens opgør. FHK besejrede det daværende FCK Håndbold med 35-34 efter et vanvittigt drama. I samme sæson vandt FCK det danske mesterskab, hvilket sætter præstationen i relief.

Der er kampstart mellem FIF og FHK lørdag kl. 14:45.