FHK har sejret syv gange i træk på hjemmebane, men onsdag aften kan stimen slutte, når de danske mestre fra Aalborg lægger vejen forbi thansen ARENA.

Ikke siden pokalexitet til Mors-Thy den 5. oktober har FHK tabt i egen hule. Siden har de gjort det af med netop Mors-Thy, TMS Ringsted, KIF Kolding, Lemvig-Thyborøn, Nordsjælland, Skanderborg Aarhus og SønderjyskE i ligasammenhæng, men onsdag kan det være slut med at udbygge stimen.

Af de nævnte hold er det kun Skanderborg Aarhus, der er blandt top-8 holdene i ligaen, men til gengæld kan FHK notere sig, at et af de øvrige tophold i form af Bjerringbro-Silkeborg er besejret på hjemmebane tidligere på sæsonen, og det vidner om en stabilitet, der klæder det fredericianske mandskab.

adp-as.dk

I flere af kampene, som FHK har vundet på hjemmebane, har holdet været presset. Det skete specielt i opgørene mod Skanderborg Aarhus og SønderjyskE, hvor særligt kampen mod Skanderborg Aarhus var ved at knække til gæsternes fordel efter, at FHK havde spillet skidt i kampens indledning. Der blev dog leveret et stort comeback, der endte med at give en sejr på 25-24.

Aalborg er af en anden kaliber end nævnte hold, og derfor kan det meget vel blive enden på FHK’s stime. Aalborg er et af de hold, som FHK stadig ikke har besejret efter, at holdet kom tilbage i ligaen i 2019. Pr. tradition har Aalborg også været et hold, som FHK har haft det svært med, og rent statistiks er det siden 2002 kun lykkedes FHK at vinde over nordjyderne én gang. Det skete den 16. februar 2003, hvor Aalborg blev besejret med 28-26. Siden er det blevet til tre uafgjorte opgør. I december 2021 var det tæt på at blive ændret, da FHK længe hang på i det omvende opgør, men efter en afslutning endte Aalborg med at vinde 32-30.

Ved den lejlighed spillede FHK syv mod seks, og i specielt den første del af opgøret dækkede FHK godt op, og Emil Tellerup tog fra i målet. Men som kampen skred frem fandt Aalborg rytmen samtidig med, at FHK dalede i niveau og det gjorde, at kampen blev vendt til Aalborgs fordel. I thansen ARENA med den store opbakning kan FHK dog finde noget ekstra energi frem, og selvom Aalborg endnu ikke er kommet ind i et hårdt Champions League-program, skal man huske på, at flere af nordjydernes profiler var afsted til EM i januar. I alt var syv spillere afsted, og selvom det ikke var dem alle, der spillede store roller, så har det alt andet lige ikke været en optimal janaur med næsten halvdelen af holet ude grundet EM-slutrunden.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Skal det lykkes FHK at drille nordjyderne, er det ved at være tid til det. Til næste sæson opjusterer Aalborg yderligere med blandt andet Mikkel Hansen, og selvom FHK også opgraderer på det sportslige, er det ikke i samme kaliber som Aalborg.

I tabellen er der tale om et opgør mellem rækkens nummer to og tre, som der er fire point imellem, men med til den historie hører det, at FHK har spillet én kamp mere end Aalborg og at flere af holdene under FHK også har spillet færre kampe. Det betyder, at FHK kan blive overhalet, når der er spillet lige mange kampe.

Der er kampstart mellem FHK og Aalborg onsdag klokken 19:00.