Fredericia Håndboldklubs U17-ligahold spillede tirsdag aften første kamp. Det skete på udebane mod Vejle Idrætsefterskole, hvor det blev til en sejr på 29-33.

Der var tæt pakket i den lille hal, der ligger i forbindelse med efterskolen. Det ene hjørne var orangeklædt med skolens elever og de var med til at skabe en god stemning.

Kampen var speciel på flere parametre. Flere af FHK’s spillere er tidligere elever på VIES, der trænes af FHK’s ligatræner, Jesper Houmark. Det gav kampen et ekstra aspekt, men når alt kom til alt var der ikke fokus på det i de 2×30 minutter.

Fra start viste FHK godt overblik og viste den forskel, der var på de to hold, da de også mødtes to gange i efterårssæsonen, hvor begge hold var i samme 1. divisionspulje. Ved begge lejligheder blev det til sikre FHK-sejre.

Det lignede hurtigt, at det kunne blive en sikker FHK-sejr igen. Med udgangspunkt i en solid defensiv med Magnus Nygaard i målet kom FHK foran 1-4, men så fik VIES hul på bylden og begyndte at lugte blod.

Hjemmeholdet kom foran 6-5 og det reagerede FHK-træner Lars Frederiksen prompte på, da han forlangte timeout. Reaktionen var at tage en ekstra markspiller ind og i ungdomshåndbold betyder det, at en spiller skal have en overtrækstrøje på.

I et enkelt tilfælde nåede FHK ikke at skifte ud, og derfor kom overtræksspilleren med tilbage på mål, men han blev ikke passeret. VIES skød ved siden af fra fløjen, men der blev dømt straffekast og så kunne Nygaard igen gøre sin entré på mål.

Angrebsmæssigt blev der igen fra FHK’s side åbnet op ude bagfra og på stregen voldte bomstærke Jonas Raundahl hjemmeholdet store problemer. Raundahl var første halvlegs helt store oplevelse, da han var både scoringssikker og skabte plads til holdkammeraterne.

FHK endte med at gå til pause 13-16, og det lå i kortene, at FHK ved at bevare koncentrationen kunne gøre en sejr hjem i anden halvleg, men VIES lagde sig ikke ned. Med 20 minutter tilbage af kampen havde VIES fået udlignet til 20-20 og det fik Lars Frederiksen til at forlange sin anden timeout.

Timeouten fik FHK på rette køl. Fredericanerne lagde ud med at score og i den anden ende diskede Magnus Nyegaard op med to redninger i samme angreb og i det efterfølgende angreb scorede Frederiksens tropper så stillingen var 20-22.

FHK udbyggede stille og roligt føringen og med 12 minutter igen var FHK i front med 23-26 og det fik Jesper Houmark til at forlange timeout igen, men det fik ingen effekt.

Lars Frederiksens tropper endte med at køre en sikker sejr hjem på 29-33, efter VIES meget symptomatisk hamrede et straffekast på overlæggeren efter tiden var gået. Næste gang holdet skal i aktion er på søndag, hvor Aalborg venter i thansen ARENA.

http://shelovesyou.dk/
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer