I aften går det løs. Fredericia Håndboldklub talentsatsning på U17-siden løber på banen til første ligakamp og cheftræner Lars Frederiksen går efter, at klubben skal kvalificere sig til DM.

Efter at have været suveræne i 1. division før jul kvalificerede holdet sig i sikker stil ltil igaen, hvor første kamp venter mod Vejle Idrætsefterskole i aften.

”Det er en vigtig kamp. Hvis vi skal nå målet om at komme til DM, skal vi have en placering blandt de tre bedste. Nummer to og tre mødes for at spille om det. Selvfølgelig ville det bedste være at blive nummer et, men vi skal som minimum ende i top-3. Der venter ingen lette kampe, og det bliver en finale hver gang, hvilket det glæder vi os til” siger Lars Frederiksen til Fredericia AVISEN

I efteråret var FHK i pulje med VIES i 1. division. Første kamp mellem de to hold på Vejle Idrætsefterskole endte med en FHK-sejr på 29-34 og hjemmekampen blev vundet med 32-23.

”Vi kan bruge de kampe til noget, men det er en ny turnering, hvor alt starter forfra. Jeg skal tage højde for, at vi ikke har set spillerne så mange gange siden før jul. Vi har haft nogle til talenttræning og nogle til landsholdssamling i Ungarn. Det skal ikke være nogen undskyldning for os, men vi er derfor lidt i tvivl om hvor vi står,” siger Lars Frederiksen og slår fast:

”Det er en kamp jeg anser som en vi skal vinde, hvis vi skal nå vores målsætning. Det skal der ikke herske nogen tvivl om.”

VIES trænes af FHKs Primo Tours Liga-træner Jesper Houmark, men den kamp i kampen er ikke noget Frederiksen tænker så meget over.

”Jeg tænker mest på, at vi skal få spillerne til at præstere bedst muligt, men det er altid sjovt at spille i VIES i den lille hal. Der bliver sandsynligvis fyldt med efterskolens elever,” forklarer han.

I den jyske U17-liga deltager ØBG Silkeborg, HF Mors / Skyum, Vejle Idrætsefterskole, Aalborg Håndbold, SHEA Skanderborg og FHK. Og Lars Frederiksen har på en forhånd en indikation af, hvem han forventer at konkurrere med om pladserne til DM.

”Jeg ser ØBG, Mors og Aalborg blandt de stærkeste hold sammen med os, men man skal heller ikke undervurdere VIES og Skanderborg, der begge er gode hold. De andre hold har bare flere landsholdsspillere, hvis man måler ud fra det,” fortæller Lars Frederiksen.

Kampen mellem VIES og FHK spilles i aften aften klokken 19:30.

http://fredericiateater.poweredbyintegra.dk/oversigt.aspx?filmid=203&forestillingid=&internetserial=&webkode=&err=&

Leave a Reply