FHKs Ida Staxen Lagerbon er igen på dansk grund, efter at have været et smut i Rusland for at repræsentere det danske U20-landshold.

Onsdag aften var Lagerbon i aktion for FHK, hvor det blev til en sejr på 32-20 mod AGF i 1. division.

“Vi har en rigtig god moral og energi. Vi kommer med en kæmpe gejst, og står samtidig godt i defensiven, som gør, at vores keeperen har gode betingelser og så kan vi løbe med dem,” siger Ida Lagerbon til Fredericia Avisen.

Jeg ved ikke om du lod mærke til det, men AGF glemte at skrive deres bedste spiller, Louise Sønnichsen, på holdkortet. Hvad har du at sige til det?

“Jeg lod godt mærke til det. Det er jo deres egen fejl. Vi spillede videre som om, at de stadig havde alle spillere med, og det må man sige, at vi lykkedes med,” fortæller Lagerbon og kommer ind på, hvordan FHK kunne holde dampen oppe til trods for, at fredericianerne trak fra allerede i første halvleg:

“Vi prøver at blive ved med at holde niveau og holde koncentrationen i vejret. Vi gør de ting vi har trænet og så bliver vi ved med at stikke af,” udtaler FHK-bagspilleren.

Før kampen havde Ida Lagerbon 6-8 kasser til FHKs dameformand, Kenneth Schlaikjær. Lagerbon endte med at lave fem mål, og levede derfor ikke op til det, som hun lovede.

“Ja, jeg ved det godt,” griner Lagerbon og bliver straks mere seriøs: “Jeg havde måske ikke helt tur i den, men de andre gjorde det godt og vi vandt, hvilket var det vigtigste.”

Fra d. 8.-10. december var Ida Lagerbon med til en træningsturnering i Rusland for det danske U20-landshold. Her blev det til en andenplads for danskerne, efter seks kampe på tre dage.

“Det var rigtig fedt. Det var en god oplevelse at få, synes jeg.  Det er altid dejligt at vise Danmark frem internationalt. Det var rigtig fedt at være afsted og så spille en masse,” forklarer Ida Lagerbon og kommer ind på, hvordan det var at blive matchet af de bedste i hendes årgang:

“Det er hårdt, men også rigtig fedt. Man lærer rigtig meget af det at blive matchet på nogen, der er på ens niveau eller er bedre end en selv. Så det er helt sikkert noget jeg kan bruge til noget,” lyder det fra FHKs bagspiller.