FHK kunne for første gang i klubbens historie kvalificere sig til Final4, men efter en kamp, hvor holdet ikke fik fat forsvarsmæssigg, endte de med at tabe klart til Mors-Thy, som for andet år skal med i det fine selskab.

Sæsonens hidtil højdepunkt i thansen ARENA fandt sted tirsdag aften. Rammerne var sat med en toptændt arena, der skulle heppe FHK frem til den ultimative drøm, nemlig Final4. FHK’s vej til kvartfinalen kom via en sejr i ottendedelsfinalen i selvsamme arena mod KIF Kolding, der blev sendt hjem med et nederlag på 26-23. Noget mere tæt var det, da Mors-Thy sendte Ribe-Esbjerg ud i mørket med en sejr på 29-28 i Blue Water Dokken i Esbjerg.

Siden det opgør er Mors-Thy blot noteret for én sejr, og den fandt sted mod oprykkerne fra Skive. I ligasammengæng er det blevet til nederlag i de øvrige fire opgør, i EHF Cuppen tabte Mors-Thy samlet til GOG efter et nederlag på 30-24 i Gudme, da returopgøret endte 27-27 i et opgør, hvor der aldrig blev spænding om det samlede udfald.

Noget bedre er det gået for FHK. Det er blev til tre sejre i HTH Ligaen, men på det seneste har der været slinger i valsen, hvor særligt indsatsen mod Ribe-Esbjerg i nederlaget på 26-22 var bekymrende. FHK spillede usikkert, og forsvaret kunne ikke stå distancen mod et hold, som FHK ellers burde kunne måle sig med. Den tendens fortsatte mod GOG i den første kamp, hvor fynboerne gik til pause foran 21-12. Det lykkedes dog at få pyntet på resultatet, der endte med at blive en GOG-sejr på 34-29.

Begge hold har haft spørgsmålstegn op til opgøret. For FHK’s vedkommende var der tvivl om Lasse Balstad kunne rejse sig fra sygesengen efter, at han har været feberramt, men det gjorde han ikke, og derfor var den unge stregspiller, Jonas Raundahl, med på holdkortet. Til gengæld var reservekeeper Jens Fredsgaard igen til rådighed, og dermed gled Kristian Lindholmer ud af truppen i forhold de to seneste opgør.

Mors-Thy var også ramt af skader. I sidste sæson gjorde Mads Hoxer det onde mod FHK, men han er ikke med til dagens opgør, og heller ikke de to højrehåndede bagspillere, Marcus Midtgaard og Kristian Vukman, var disponibel for Mors-Thys cheftræner, Niels Agesen, og det gjorde hans mandskab havde flere ungdomsspillere med for at fylde holdkortet ud.

adp-as.dk

Kampen startede i et hæsblæsende tempo i begge ender. Målene haglede ind, og stillingen var derfor 6-6 efter 11 minutter. Mors-Thy tog straks konsekvensen og skiftede Rasmus Bech ud med deres unge keeper, Rasmus Henriksen. Forinden havde Kristian Stoklund og Anders Kragh Martinusen skudt bolden i kassen efter behag, men det billede ændrede sig med indskiftningen af Henriksen.

FHK’s skytter blev gang på gang pillet, og da Mors-Thy havde let ved at komme igennem FHK’s forsvar, gav det ikke nemme betingelser for Emil Tellerup, som derfor skulle diske op med noget ekstraordinært, hvis han skulle redde skudene. Det lykkedes en gang imellem, men ikke i så stor grad, at han kunne holde Mors-Thy helt fra fadet.

Efter 20 minutter var Mors-Thy kommet i front med 11-8, og FHK-bænken reagerede ved at forlange timeout, men lige lidt hjalp det. I en episode, hvor FHK var i undertal, lykkedes det tilmed for Rasmus Henriksen at score i tom kasse, og når Mors-Thy spillede etableret angrebsspil, havde de fortsat let ved at sætte de tunge FHK-spillere, hvilket gjorde, at bolden gang på gang blev spillet ud til Bjarke Christensen på venstre fløj. 

Hen mod slutningen af første halvleg fandt FHK angrebsmæssige løsninger ved at spille bolden ud til Jakob Frederiksen, der usvigelig sikkert to gange satte bolden ind bag Henriksen, men det ændrede ikke på, at Mors-Thy gik til pause foran 16-11 efter de havde drevet gæk med den fredericianske defensiv i første halvleg.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Fra anden halvlegs start satte FHK alt ind for at komme tilbage. Nicolaj Nørager råbte ud mod den ene langside, og budskabet var klart. Sammen skulle spillerne og publikum vende det truende nederlag. Nørager gik forrest og scorede halvlegens første mål, og derefter bølgede kampen frem og tilbage indtil, at Fredsgaard med et par redninger i træk fik sat fut under kedlerne. FHK reducerede til 19-16 og lugtede for alvor blod. Det fredericianske hjemmehold fik muligheden for at reducere til 17-19, men muligheden blev forpasset og i stedet trak Mors-Thy fra igen.

Det store problem for FHK var, at der blev taget halve chancer angrebsmæssigt, som holdet ikke scorede på, og reaktionen var klar. FHK forlangte timeout ved stillingen 23-18, og hurtigt blev der scoret et par mål efterfølgende, og det gav tro på tingene, men FHK kendte ikke deres besøgstid og kom bagud 26-20. Jesper Houmark forlangte endnu en timeout, men det ændrede ikke på noget. Pokalbraget udeblev, og FHK skuffede de mange fremmødte tilskuere, der kunne konstatere, at holdet tabte 34-28 efter, at de to hold skiftedes til at score i slutningen af opgøret.

Den helt store forskel på de to hold blev tre spillere. Rasmus Henriksen i Mors-Thys mål endte med en redningsprocent på 45 %, og angrebsmæssigt scorede Bjarke Christensen ni mål, og norske Erik Toft bragede otte langskudsmål i kassen, samt fire assists. Det var med til at ødelægge FHK’s pokaldrømme, der blev slukket tirsdag aften.