FHK er kommet lidt ned på jorden med flere nederlag i den seneste tid, og selvom man har fået høje forventninger, er deres målsætning fortsat at komme med i slutspillet, selvom holdet er højt placeret i tabellen.

At FHK skulle spille topopgør mod Aalborg stod ikke i kortene før sæsonen. Hvis man havde sagt, at FHK ville være nummer tre og skulle møde Aalborg på andenpladsen langt henne i sæsonen, ville man have lydt som en jubeloptimist, er vurderingen hos sportsreporter hos Danske Digitale Medier A/S, Patrick Viborg Andersen.

– FHK’s målsætning var, og er det fortsat, at komme med i slutspillet. Holdet har gjort det over al forventning med at tage skalpe mod hold, som gør, at man pludselig er med helt oppe, hvor det er sjovt. Samtidig har der været en stabiltiet over FHK’s spil, der har gjort, at holdet ikke har haft særlig store udsving, men der var ingen der havde troet, at FHK langt henne i sæsonen skulle være på tredjepladsen, siger han.

At FHK har lidt flere nederlag i træk i den seneste periode ændrer ikke på noget, at fredericianerne har kurs mod at nå målsætningen. Faktisk mener Patrick, at der ikke skal ret mange flere point til.

– Rent statistisk skal FHK bare bruge et par sejre til, og så kan det godt være at slutspillet ikke er matematisk sikret, men antal pointmæssigt vurderet bør det være nok. Ligaen er så stærk, at det kun er GOG og Aalborg, der skiller sig ud. De øvrige hold kan sagtens slå hinanden på kryds og tværs, da forskellen ikke er så stor der. Det kan vi blandt andet se med, at FHK tabte til Lemvig, og at Lemvig så i runden efter tabte til Nordsjælland, der ligger til nedrykning. På den måde er det uforudsigeligt, hvad der sker, og derfor skal man ikke lægge noget i, at FHK lige har tabt nogle kampe, siger Patrick Viborg Andersen og fortsætter:

– Dykker man ned i FHK’s nederlag vil man også kunne se, at spillet ikke har været decideret dårligt. At tabe giver selvfølgelig nul point ligemeget hvad, men der er forskel på hvordan man taber. FHK havde ikke svært ved at spille sig frem til chancer i nogle af opgørene, men de brændte ganske enkelt bare store chancer, og det er nemmere at rette op på, end hvis det var selve det åbne spil, som fejlede noget. Det har Jesper Houmark også hæftet sig ved, når jeg har talt med ham omkring kampene. Grunden til, at man nu har fokus på et par nederlag er faktisk også FHK’s egen fortjeneste. Holdet har gjort det så godt, at man har fået højere forventning end “bare” at ende i top-8, men man skal huske, at målsætningen i virkeligheden er at komme med i slutspillet. Går det bedre, er der tale om en bonus.

Nu har FHK overstået hurdlen med Aalborg, der er en svær størrelse, og tilbage i grundspillet af opgør, hvor det bliver meget svært at få point, er en hjemmekamp mod GOG den 23. marts.

– Der er selvfølgelig opgør tilbage, som kan være en hård nød at knække, men det er ikke kampe, hvor FHK er uden chancer. Historikken i sæsonen viser, at Aalborg og GOG er de klart bedste hold, og tilbage står den resterende del af ligaen, der er af en anden kaliber end toppen af poppen. Den top kan FHK være en del af om et par år, da klubben har ambitioner om at vinde DM-medaljer senest i 2025, men i den her sæson er det i hvert fald utopi at tro, at man kan matche de helt store hold. På den korte bane i næste sæson er det heller ikke realistisk, da det så vil kræve endnu større investeringer, end hvad FHK har foretaget sig hidtil, men over tid er målet i hvert fald, at man skal op at være en del af toppen, siger Patrick Viborg Andersen.

Med FHK’s nuværende placering i tabellen skal meget gå galt, hvis holdet ikke ender i slutspillet. Spørgsmålet er så, hvad man kan forvente sig af FHK til den tid.

Som jeg ser det vil FHK, uanset den placering som holdet ender på, komme i slutspillet som en form for underdog, da det er den nye dreng i klassen. Nu ved vi ikke, hvem FHK kommer til at møde, da det afhænger af placeringerne i grundspillet, men undgår FHK Aalborg, vil jeg mene, at FHK på dagen godt kan drille alle de øvrige hold på hjemmebane. Et succeskriterie i slutspillet vil være, at man får hentet en sejr på hjemmebane. Det vil være en overraskelse, hvis FHK spiller sig videre til semifinalen, men kan FHK være med til, med sejre, at påvirke hvem der spiller med om sejre, er det bestemt godkendt, slutter Patrick Viborg Andersen.