FHK havde chancen for at vinde deres første kamp i 2. division, men i sidste angreb fik Skanderborg bolden i mål. Inden da havde hornet dog lydt, og derfor endte kampen uafgjort 16-16.

FHK’s 2. divisionskvinder tog onsdag aften hul på sæsonen. Det skete i thansen ARENA hal 2, hvor modstanderen var Skanderborg 2, der består af unge håbefuld spilere, som er i periferien af Skanderborgs ligahold.

Der ventede derfor en på forhånd ventet svær opgave for FHK, der siden nedrykningen til 2. division har mistet en del af de bærende profiler fra de seneste par sæsoner. I sommerens løb mistede FHK også cheftræner Ana Razdarov, og i stedet for hende blev Daniel Sandbye hentet ind til at danne trænerduo med Mia Nygaard Hansen.

Tilbage på holdet var der derfor primært unge spillere suppleret med enkelte udefra. I sommerens løb er blandt andet ligaspilleren Victor Skillhammars kone, Sofia, fundet frem, og det kombineret med den lokale fløj, Signe Mølby, islandske Hulda Dagsdottir og keeperen Kira Nyboe, skal danne fundamentet for, at FHK skal spille med i toppen af 2. division i denne sæson.

FHK lagde fra start ud i et aggressivt 5:1-forsvar, og det kostede allerede i første angreb en udvisning til Signe Mølby, der fik for hårdt til en Skanderborg-spiller. Overtallet udnyttede Skanderborg til at komme foran 0-1.

Der gik otte minutter før, at der blev scoret igen. Det skete, da Skillhammar brød igennem, og fik tilkendt et straffekast, som Signe Mølby sikkert omsatte. Minuttet efter kom FHK i front, da FHK erobrede bolden, og igen det var det Mølby, der var på spil, da hun scorede til 2-1.

Den målfattige affære fortsatte. Efter to hurtige mål gik der yderligere fem minutter før FHK scorede. Det skete, da Dagsdottir brød igennem på ydersiden og bragte FHK i front med 3-2.

22 minutter inde i opgøret kom den første tomålsføring i opgøret. Det skete, da FHK kom foran 5-3 og den fredericianske optur fortsatte, da Signe Mølby med sin tredje scoring bragte FHK på 6-3.

Skanderborg var gået i stå angrebsmæssigt, men med to scoringer i slutminutterne af første halvleg lykkedes det dem at reducere til pausestillingen 8-5 på et mål i halvlegsens sidste sekund.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

I løbet af første halvleg var den unge venstre fløj, Mathilde Niess, kommet på banen, og hun tog teten fra anden halvlegs start målmæssigt. Hun lagde ud med at score FHK’s to første mål og bragte det rødklædte hjemmehold foran 10-6.

Midtvejs i anden halvleg var føringen udbygget til 13-8, og det lignede, at Daniel Sandbye og Mia Nygaard Hansen ville hente en sejr i deres første kamp som trænerduo for FHK’s 2. divisionskvinder.

Et par forhastede afslutninger af FHK gjorde, at Skanderborg ikke blev rystet endegyldigt af, og med tre scoringer i træk og med en masse kampgejst lagde Skanderborg sig ikke ned.

Med det fjerde mål i træk scorede Skanderborg med ti minutter igen til 13-12, og der var derfor lagt op til en spændende afslutning på kampen. For en stund fik FHK afværget stormen, da en hurtigmidte førte til et befriende mål til 14-12.

Med syv minutter igen fik Skanderborg udlignet, og i angrebet efter fik de chancen for at udligne, da Hulda Dagsdottir brændte for FHK. Skanderborg blev tilkendt et straffekast, men Kira Nyboe hev en stor redning op ad ærmet, og da Sofia Skillhammar lavede et flot gennembrud med en scoring til følge var FHK foran 15-14 med fem minutter igen.

Spændingen blev intakt resten af opgøret. Skanderborg var foran 15-16, men to redninger i træk af Kira Nyboe og en scoring af FHK gjorde, at stillingen var 16-16 med 30 sekunder igen.

FHK’s Sofia Skillhammar fandt et hul i Skanderborg-forsvaret, men hun brændte forsøget med ti sekunder igen og det gjorde, at Skanderborg havde chancen for at udligne til sidst.

I sidste sekund sendte Skanderborg bolden af sted mod mål, og den endte også med at trille ind, men inden det var sket, havde hornet lydt og derfor endte kampen uafgjort 16-16.

Næste gang FHK’s 2. divisionskvinder skal i aktion er 7. oktober på hjemmebane mod Team Esbjerg 2.

https://www.eventc.dk/events/