FHK startede fremragende, og lignede et hold, der kunne tage fra Kolding med de to point, men et sammenbrud i særligt anden halvleg gjorde, at FHK blev ydmyget af lokalrivalerne og tabte opgøret med 31-22.

FHK spillede mandag aften sæsonens første lokalopgør, men det var ikke et opgør, som man kender det. Med Covid-19 restriktionerne måtte der kun være 500 i alt i Sydbank Arena i Kolding, og det var en stor modsætning til sidste sæsons opgør mellem de to hold, hvor over 3000 tilskuere var på lægterne.

Lokalbrag a la 2019 med Covid-19 restriktioner. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Men ikke desto mindre var kampen af stor betydning. FHK skulle forsøge at hente holdets anden sejr i sæsonen, og kampen mod Kolding var der sat et stort kryds ud for i den forbindelse, da det er et hold, som de gerne vil holde under sig. Opgaven var dog ikke let. Kolding kom til opgøret med to sejre i deres to hidtil hjemmekampe i sæsonen. 

Fra start var FHK tændte. Da dommerparret Henrik Mortensen og Jesper Kirkholm Madsen fløjtede kampen igang lød der et brøl fra FHK-lejren og det var et signal, der ikke var til at tage fejl af. I målet startede Emil Tellerup fremragende, og angrebsspillet blev ledet i sikker stil af Kristian Stoklund.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Det gjorde, at FHK kom på 0-3 før, at det lykkedes for Kolding tak omme på måltavlen efter seks minutter, da norske Thomas Boilesen scorede. Den dårlige start for Kolding blev der reageret prompte på, da KIF-træner Andreas Toudahl allerede forlangte timeout efter otte minutters spil ved stillingen 1-4.

Tellerup var en af de få FHK’ere der holdt niveau. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Stille og roligt arbejde Kolding sig ind i opgøret. Toudahl kommanderede syv mod seks angrebsmæssigt med playmaker Chris Jørgensen som hovedfiguren, og med lange angreb lykkedes det dem at få trukket tempoet helt ud og til sidst komme fri til en chance. Efter 20 minutter fik Kolding reduceret til 7-8, og det tog Jesper Houmark konsekvensen af og forlangte timeout.

Lige lidt hjalp det. FHK brændte oplagte chancer, og som første halvleg skred frem løb de også tør for idéer angrebsmæssigt. Det gjorde, at Kolding fik udlignet til 11-11, og kom foran 13-11 inden det i første halvlegs sidste sekund lykkedes Kristian Stoklund at score til pausestillingen 13-12.

https://lecture.dk/

Anden halvleg fortsatte i samme spor som de første 30 minutter. Kampen var fortsat præget af et langsomt tempo, der blev orkestreret af KIF Kolding Chris Jørgensen, der ville spille klogt og sikkert, og det lykkedes. Med kløgt fik han spillet stregspilleren Alexander Mortsten fri, og han bragte Kolding foran 16-14.

I den anden ende var FHK rystede. Nicolaj Nørager lavede uprovokerede fejl, og Kristian Stoklund brændet straffekast. Så nyttede det ikke meget, at Emil Tellerup sporadisk diskede op med vanvidsredninger, da FHK ganske enkelt smed bolden væk angrebsmæssigt. Det gjorde, at stillingen var 19-15 til KIF Kolding med 19 minutter tilbage af opgøret, og det fik Jesper Houmark til at forlange timeout.

Jesper Houmarks værktøjskasse var til sidst tom. Intet lykkedes for FHK i kampens sidste 45 minutter. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / AVISEN)

Lige lidt hjalp det. FHK gik i syv mod seks og forsøgte sig med forskellige forsvarskonstellationr, men uanset om det var Kristoffer Jessen, Jesper Lindgren, Rasmus Meyer eller Mathias Hedegaard blev midterblokken skilt ad. Angrebsmæssigt kom FHK frem til chancerne, men når de var helt fri stod Agúst Eli Björgvinsson i vejen. Den islandske keeper havde skræmt FHK-spillerne med den ene redning efter den anden. 

Med ni minutter igen var stillingen 25-18, og det fik FHK-bænken til at forlange timeout igen, men det ændrede ikke på kampbilledet. FHK var udspillet, og endte med at tabe opgøret med 31-22.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer