FHK spillede en skidt kamp på Fælleden i Skanderborg, hvor der bortset fra de første ti minutter, var dominans af hjemmeholdet, der endte med at sende FHK hjem med et ydmygende nederlag på 37-25.

Så kom kampen, der var set frem til på flere parametre. På Skanderborgs hold er der flere personer med tilknytning til FHK, og det var derfor en speciel fornemmelse for de personer at stå overfor deres gamle klub.

Skanderborgs trænerduo bestående af Nick Rasmussen og Kenneth Jørgensen har mange år på bagen i FHK-regi. Især Nick Rasmussen, der i en menneskealder først var aktiv spiller for klubben, og sidenhen har været cheftræner i flere omgange og senest stod i spidsen for ungdomssatsningen Fredericia-Trelde. Siden sommeren 2017 har han stået i spidsen for Skanderborg, og i den tid har han gjort de grønblussede til et slutspilsmandskab, der også har været i Santander Cup Final4.

Nick Rasmussen var næppe tilfreds den start på kampen, som Skanderborg fik. (Foto: Matthias Niels Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

En anden tidligere FHK’er, Kristian Bonefeld, er også at finde på Skanderborgs hold. Som ungdomsspiller tørnede han ud for FHK, og privat er han rigtig gode venner med FHK’s topscorer Kristian Stoklund, og derfor var der en kamp i kampen mellem de to.

Den del af duellen fik FHK overhånden på fra start. Emil Tellerup startede fænomenalt ud i målet, og pillede nærmest alt hvad der var at tage. 1-2 var stillingen efter seks minutter, og på det tidspunkt var FHK-keeperens redningsprocent på over 80 %.

Opturen for FHK fortsatte. Ti minutter inde i opgøret var FHK kommet i front med 1-4, og det fik Skanderborg-træner Nick Rasmussen til at forlange timeout, og det hjalp. Bortset fra et brændt straffekast Morten Balling kom Skanderborg igang.

Emil Tellerup startede forrygende i FHK-målet. (Foto: Matthias Niels Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Skanderborg kom på 4-4, og hjemmeholdet kom for første gang foran ved stillingen 6-5. Da der var spillet 17 minutter var Skanderborg kommet i front med 7-5, og som konsekvens forlangte FHK timeout.

Lige lidt hjalp det. Forsvaret stod passivt, og Emil Tellerup endte med at blive skiftet ud, da han ikke blev ved med at lave mirakelredninger. Indskiftningen af Jimmi Andersen hjalp ikke det store, da forsvaret ikke var aggressivt nok.

FHK havde rigeligt at tale om, efter en ellers fremragende start på kampen. (Foto: Matthias Niels Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Angrebsmæssigt virkede FHK febrilske og lavede mange tekniske fejl. FHK kunne ikke få sat en prop i, og kom bagud 13-9 efter 24 minutter. Med tre minutter tilbage af første halvleg tog FHK-bænken konsekvensen og forlangte endnu en timeout. På det tidspunkt var stillingen 16-10, men det lykkedes ikke FHK at pynte på stillingen, der ved pausen var 17-10 til Skanderborg.

FHK forsøgte flere initiativer fra anden halvlegs start, men det hjalp ikke til at hente ind på Skanderborg. Et par minutter inde i anden halvleg blev Emil Tellerup sendt på kassen og Kasper Young blev sendt frem i et offensivt forsvar.

Det offensive forsvar fik ingen effekt, da Skanderborg fortsatte med at score. I den anden ende fik FHK mere gang i målscoringen, men det nyttede ikke noget, da forsvaret og Tellerup ikke kunne lukke ned for Skanderborgs scoringer.

Houmark forsøgte at få gejst ind i FHK. (Foto: Matthias Niels Runge Madsen / Fredericia AVISEN)

Derfor var stillingen 27-18 med 18 minutter tilbage af opgøret på Fælleden, og et comeback virkede som mission impossible for FHK, der klogligt heller ikke forsøgte at forcere i anden halvleg. Det stod i stærk kontrast til første halvleg, hvor FHK tog mange forhastede beslutninger.

Med 14 minutter igen kom Skanderborg for første gang i opgøret foran med ti mål. Det skete, da Cornelius Kragh scorede til 28-18 og FHK skulle dermed bruge resten af kampen på at undgå en ydmygelse.

FHK kæmpede forgæves. (Foto: Matthias Runge Madsen, Fredericia AVISEN)

Som kampen skred frem var gassen gået lidt af ballonen, og man kunne mærke, at tændingen manglede. Og er der noget, som Nick Rasmussen er kendt for, er det at piske gejst ind i sit mandskab. Han forlangte derfor timeout, da der resterede knap ni minutter og stillingen var 29-20.

Timeouten fik den ønskede effekt. Skanderborg scorede to mål i træk og kom foran med 31-20. Resten af kampen var blot et sprøgsmål om hvor stort Skanderborg ville vinde. Det hele endte med en ydmygelse af FHK på 37-25, efter en forfærdelig indsats i de sidste 50 minutter.

Næste gang FHK skal i kamp er på mandag, hvor modstanderen er SønderjyskE i thansen ARENA.

Se her flere billeder:

https://www.gfforsikring.dk/kontakt-gftrekantomr%C3%A5det

Skriv et svar