FHK tabte ganske vist til Skjern, men de rette dyder blev vist frem kampen igennem fra Jesper Houmarks tropper.

Skjern er et ikke et hold, som FHK skal måle sig med, men derfor skal man ikke bare sylte den slags kampe og tænke, at det “bare” skal overstås. FHK havde derfor taget den rette kasket på i fredags.

Da jeg talte med cheftræner Jesper Houmark op til kampen kunne jeg mærke, at han vitterligt havde en tro på sejren. Så kan man tænke, at det er naivt, men man skal gå ind til kampen som sportsudøver med troen på sejr. Ellers skal man ikke dyrke sport eller være træner på det her niveau.

FHK stod fra start disciplineret i forsvaret, og i målet stod Emil Tellerup fænomenalt. Det kombineret med, at Skjern ikke helt havde den parathed, som de kunne have, gjorde, at der kunne være en overraskelse i luften.

Angrebsspillet sad ikke helt i skabet og det gjorde, at Skjern fik afværget en god FHK-start og som kampen skred frem kunne man frygte en afklapsning, da FHK kom bagud med ni mål. Det var ikke fordi, at FHK spillede ugideligt, men fejlene bliver bare straffet, når man møder et hold, som kæmper med om DM-guldet.

FHK lod sig dog ikke gå på, og i stedet for at tænke kampen var tabt, blev der fightet til det sidste og det endte med et hæderligt nederlag på 29-25, som alle kan leve med.

Ingen havde forventet en FHK-sejr, og der er heller ingen, som bør forvente en sejr på lørdag mod Bjerringbro-Silkeborg. Efterfølgende kommer der til gengæld kampe på programmet, hvor FHK skal slå til.

Efter kampen mod BSH står der KIF Kolding og Nordsjælland på menuen, og det er kampe, hvor FHK skal kende deres besøgstid. Kampene indtil videre har været ren bonus for FHK, der til den tid har fået fem kampe til at vænne sig til livet i Primo Tours Ligaen, og de har vist sig at være godt givet ud.

FHK har vist, at ingen hold kan være sikre på at slippe fra thansen ARENA med point, og der venter et hold, uanset om man spiller hjemme i trygge rammer eller på udebane, der fighter til det sidste.

https://www.facebook.com/menyfredericia/