FHK spillede med fremskudt bryst og en gejst, som holdet har manglet på det seneste. Det kastede en sejr af sig mod Mors-Thy.

Kønt var det ikke, da FHK indkasserede et nederlag til Mors-Thy i pokalkvartfinalen. Der var mulighed for at revanchere indsatsen i lørdagens opgør, men det var ikke givet, selvom FHK på papiret var favoritter, men den snak forstummede hurtigt.

FHK kom med en helt anden gejst og spillemæssig indsats end det var tilfældet i tirsdagens opgør. Jens Fredsgaard lagde ud med redninger i målet, i forsvaret var Lasse Balstad aggressiv, og i angrebet dirigerede Nicolaj Nørager spillet, og det gav en start på opgøret, der sendte FHK i teten.

Det eneste, der voldte FHK problemer var, når Erik Toft fik for meget plads og han uhindret kunne kanonere bolden i mål. Nordmanden endte med at lave ti mål på 18 forsøg, og det lykkedes også for Bjarke Christensen at lave otte mål, men de øvrige spillere fra Mors-Thy havde den fredericianske defensiv styr på. Det er bedst eksemplificeret ved, at norske Sander Øverjordet lavede tre mål på otte forsøg, og fløjspilleren Lasse Pedersens ene mål på fire forsøg. I tirsdags var der en anden skarphed over Mors-Thys afslutninger, og den havde de ikke i dag.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Til gengæld nød FHK godt af, at alle benyttede bagspillere bød sig til på forskellige tidspunkter i opgøret, og det kombineret med, at forsvaret i det meste af kampen holdt et højt niveau, gjorde at FHK kom tilbage på sejrssporet med en sejr på 35-29.

– Det er det vi lever og ånder fo. Følelsen af en sejr er 100 gange sjovere end et nederlag, sagde FHK-træner Jesper Houmark efter opgøret.

Houmark hæftede sig ved, at FHK fik lukket ned for de fleste af Mors-Thy-spillerne og så gjorde det knap så meget, at Erik Toft scorede ti kasser. En anden ting, der spillede ind, var gejsten fra FHK’s spillere ud mod publikum og internt på holdet.

– Det er meget nemmere at udstråle en masse ting, når man gør noget godt, end når det ikke lykkedes. I dag ville vi, når det lykkedes, dele det med hele hallen, fordi vi følte, at vi skyldte tilskuerne noget fra sidste gang, forklarede Houmark.

Med sejren er FHK fortsat en del af det brede midterfelt i HTH Ligaen, hvor holdet er noteret otte point i syv kampe.

– Vi har mødt fire af de formodede top-5 hold, og har otte point – det er et godt udbytte. Vi er ærgerlige over nederlag til Ribe-Esbjerg, men vi er stolte over sejrene mod BSH og TTH, forklarede Houmark.

FHK har været inde i en periode, hvor holdet ikke havde vundet på hjemmebane siden den 1. september mod BSH.

– Det er afgørende for os at vinde på hjemmebane igen. Vi havde ikke et kompleks, men vi har mødt gode modstandere, og har ikke ramt den perfekte kamp nogle gange i træk, men det gjorde vi i dag, sagde Jesper Houmark.

adp-as.dk

Vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (7): Startede lidt uvant på bænken, men da han kom ind tog han fra. Otte redninger på 26 forsøg lyder ikke af meget, men med et pillet straffekast undervejs, og en slutfase, hvor målene væltede ind i penge ender, var det en god præstation af Tellerup.

Jens Fredsgaard (4): Startede på kassen, og lagde fænomenalt ud, men dalede i niveau og blev derfor taget ud. Havde fire redninger på 15 forsøg.

Martin Bisgaard (10): Aggressivt forsvarsspil og fire mål på fire forsøg blev status for Bisgaard. Flot kamp af fløjen.

Mads Lenbroch (UB): Spillede ikke nok.

Cornelius Kragh (4): Fik åbnet op for skuddet ude bagfra, men udnyttelsesprocenten kan stadig blive bedre. Fik banket fem mål ind på ti forsøg.

Mishels Liaba (UB): Spillede ikke nok.

Nicolaj Nørager (4): Startede kampen rigtig godt ud med godt tempo i spillet, men var uskarp i afslutningerne. Lavede tre mål på syv forsøg.

Lasse Balstad (10): Jesper Houmark sagde i sit oplæg til sponsorerne, at Balstad kørte på pumperne, fordi han ikke har trænet særlig meget. Det var ikke til at se. Rigtig god forsvarskamp af nordmanden.

Kristian Stoklund (7): Han var for alvor tilbage på sporet. Seks mål ni forsøg og to assists blev det til for Stoklund.

Anders Kragh Martinusen (7): Fire mål på seks forsøg lavede Martinusen, der især var god i anden halvleg.

Mads Christiansen (7): Bedste kamp i FHK-trøjen af Christiansen, der var pågående i angrebsspillet og bundsolid defensiv. Lavede fire mål på seks forsøg.

Jakob Frederiksen (7): 100 kampsjubilaren satte fire kasser ind, og fik, noget uvant for en fløj, leveret to assists.

Kasper Young (UB): Spillede ikke nok.

Rasmus Meyer (10 – Man of the Match): Solid forsvarsindsats og en kilde til evig uro angrebsmæssigt. Lavede fem mål på seks forsøg.

Nikolaj A. Nielsen (UB): Stod på holdkortet, men var ikke til stede, da hans kone skulle føde.

Jonas Raundahl (UB): Spillede ikke nok.