Fredericia Håndboldklub var i store dele af opgøret mod Mors-Thy Håndbold udspillet, og nåede at komme bagud med ni mål før, at der kom gang i spillet. Efter et godt sidste kvarter endte FHK med at tabe 22-26.

FHK skulle søndag eftermiddag forsøge at komme tilbage på sejrskurs. Holdet havde ikke sejret siden d. 1. november, hvor Århus blev nedlagt med 31-29 i thansen ARENA. Siden da har FHK spillet fem kampe, hvor det blot er blevet til et enkelt point.

Fra start havde FHK forhåbninger om at få point. På det seneste har fredericianerne mødt formodede slutspilsmandskaber, og da Mors-Thy forud for opgøret lå på niendepladsen var der tro på, at stimen kunne vendes.

Før kampen havde Jesper Houmark overskud, men undervejs fik han sit at tænke over. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Fra start var det dog op ad bakke for FHK. Angrebsmæssigt var det kun Rune Schrøder der bød sig til, og det medførte, at FHK ikke fik det etablerede forsvar op at stå, og det udnyttede Mors-Thy til at komme foran 2-5.

FHK fik kortvarigt en optur, men den varede godt. FHK blev straffet på tekniske fejl angrebsmæssigt, og det gjorde, at FHK sjældent kom ned at stå i det etablerede forsvar. Og da Mors-Thy var skarpe ankomst- og kontrafasen gav det gæsterne en føring på 4-10 efter 18 minutter.

Rune Schrøder var en enmandshær for FHK angrebsmæssigt i den første del af kampen. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Efter timeouten gik FHK i syv mod seks med de velkendte tre stregspillere, og det gav en effekt angrebsmæssigt, hvor FHK begyndte at få tur i den efter gode oplæg fra Rune Schrøder. Mors-Thys cheftræner, Søren Hansen, tog straks konsekvensen og forlangte timeout efter 22 minutter, da FHK havde fået reduceret til 7-12.

I slutningen af første halvleg kom den unge Jens Dolberg på banen, og med fire scoringer i den periode var han med til at sikre Mors-Thy en pauseføring på 9-16, der var helt fortjent efter en første halvleg, hvor FHK var usikre angrebsmæssigt og ikke havde den fornødne timing forsvarsmæssigt.

Der var rigeligt at tale om i FHK’s timeouts. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen / Fredericia AVISEN)

Anden halvlegs startede skidt for FHK. Der gik fire minutter før FHK kom på måltavlen, og da målene fortsatte med at rasle ind bag FHK-defensiven, der havde fået Jimmi Andersen bag sig, da Emil Tellerup ikke fik fat i det store.

Det var dog ikke det, der fyldte i anden halvelgs indledning. Det var en problematik om tidtagerbordet af flere omgange, som gjorde, at spillet stod flere minutter af gangen i flere perioder. Blandt andet var der undervejs manglende mål på måltavlen og en udvisning, der var forkert noteret.

Der var kaos ved dommerbordet. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN)

Midt i alt kaoset fik FHK oppet sig. Ind i forsvaret kom Kristoffer Jessen, og bag sig havde han Andersen, der begyndte at storspille. Angrebsmæssigt gik Rune Schrøder forrest og fra at have været bagud 10-19, så kom fHK på 13-19.

Det fik thansen ARENA til at lugte blod, men to scoringer i træk af den store svensker, Marcus Dahlin, fik dæmpet de 1.610 tilskuere igen. Til gengæld kom de op af stolene igen med et kvarters tid ad opgøret, da FHK erobrede bolden, og Rasmus Meyer blev nedlagt i en kontra med straffekast til følge. Kristian Stoklund scorede på straffekastet, og i det efterfølgende forsvar fik FHK fat i bolden og havde muligheden for at komme på 16-21, men fra egen banehalvdel brændte Rasmus Meyer.

Med 14 minutter igen var stillingen 16-22, og med FHK som holdet, der havde momentum, benyttede Søren Hansen sig derfor af sin anden timeout for at få styr på sine tropper forud for afslutningen på kampen, men FHK’s forsvarsbastion stod fast med Jessen i spidsen.

Jimmi Andersen stod godt for FHK. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN)

Mehl fik muligheden for at bringe FHK endnu tættere på, men han forpassede muligheden på Mors-Thy keeper, Nicklas Graugaard. Det lykkedes dog for ham i angrebet efter, og da Jimmi Andersen fortsatte med at storspille kom FHK på 18-22 med 11 minutter igen.

FHK havde muligheden for at komme på 19-22, men bolden gled ud af hænderne på Marcus Rahbek og i stedet løb Mors-Thy op og scorede. Til gengæld kom der dramatik, da Mors-Thys Erik Toft fik direkte rødt kort for en tackling i hovedet på Rune Schrøder.

FHK kæmpede forgæves. (Foto: Andreas Dyhrberg Andreassen, Fredericia AVISEN)

I slutningen af kampen kæmpede FHK alt det de havde lært, og Jimmi Andersen diskede op med store redninger, men angrebsmæssigt manglede kvaliteten, og meget symptomatisk afsluttede ellers sikre Kristian Stoklund kampen med at brænde et straffekast. Det betød, at Mors-Thy vandt 22-26.

Næste gang FHK skal i aktion er mandag d. 16. december på udebane mod Ribe-Esbjerg.

Se her flere billeder:

https://andresens-vvs.dk

Skriv et svar