Der var klasseforskel i thansen ARENA, da FHK mødte 1. divisionsholdet Otterup. Efter en meget overbevisende indsats vandt FHK med 40-26.

FHK spillede onsdag aften første træningskamp. Den fandt sted i thansen ARENA mod 1. divisionsholdet Otterup, der har flere kendinge af fredericiansk håndbold. Søren Sell, der har været inde omkring ligaholdet, og siden FHK-Trelde-projektet har spillet i den røde FHK-trøje, er op til sæsonen skifter til fynboerne. Også den unge bagspiller, Kristoffer Vestergaard, der var en del af FHK-Trelde, spiller i Otterup, hvor han i sidste sæson var en af de største profiler i hele 1. division med 138 mål i 23 kampe.

Til kampen var FHK uden Mishels Liaba, Mads Lenbroch, Rasmus Thiemer-Jensen, Kasper Young, Jakob Mikkelsen og Kristian Olsen. Det betød, at der var plads til U19-spillerne Jonas Raundahl, Lukas Karlskov, Jonas Kruse, samt 2. divisionsspilleren Oliver Skytte, men ingen af dem var med fra start.

Det var til gengæld den nye profil på højre back, Anders Kragh Martinussen. Flere gange i kampens indledning kunne man se, hvilken kvalitet han rummer. Forsvarsmæssigt var han på dupperne og i angrebet var han god til at veksle mellem at gå på mål og spille Mathias Hedegaard fri.

Emil Tellerup var en mur i kampens indledning. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Samtidig stod FHK-forsvaret bundsolidt, og når Otterup kom frem til chancer stod Emil Tellerup i vejen. Det betød, at Otterups træner Daniel Ludo Nielsen forlangte timeout syv minutter inde i opgøret ved stillingen 7-3, men lidt lidt hjalp det.

Det fredericianske tog buldrede videre og efter 12 minutter var Jesper Houmarks mandskab foran med 10-4. Det gjorde, at HK Ultras var i hopla på lægterne, hvor der var meldt udsolgt med omkring 300 tilskuere jf. retningslinjerne i forbindelse med Covid-19. 

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Tilskuerne fik mere at juble over, da de jublede over indskiftningen af Nicolaj Nørager. Nørager kan spille både playmaker og venstre back, hvor han er en helt anden type end de mere klassiske backs, Rune Andersen og nytilkomne Liaba.

FHK var i fuld kontrol, men 17 minutter inde i opgøret forlangte hjemmeholdet timeout. Ikke for at skælde ud, men fordi der skulle skiftes ud. Timeouten bød blandt andet på en udskiftning helt efter planen af Anders Kragh Martinussen og Emil Tellerup. Det betød, at der blev FHK-debut til Mikkel Løvkvist, der kom ind på banen og modtog Ultras’ hyldest.

Anders Kragh Martinussen stod solidt defensivt og offensivt gjorde han nærmest, hvad der passede ham. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

Trods ændringerne bragede FHK videre. Otterup kunne intet stille op mod FHK, der var virkelig veloplagte og helt fortjent kunne Rasmus Meyer med to mål i træk bringe FHK foran 17-7 22 minutter inde i opgøret. Som cifrene antød var der tale om en regulær ydmygelse af Otterup, der slet ikke lignede et hold, som i sidste sæson spillede med i toppen af 1. division.

Hen mod slutningen af første halvleg prøvede FHK flere uprøvede konstallationer og det gjorde, at niveauet dalede en anelse og derfor lykkedes det for Otterup at få reduceret til pausestillingen 20-12 efter en første halvleg, som der stod FHK på fra start til slut.

https://www.adp-as.dk/

Fra anden halvlegs start strammede FHK sig an igen. Bortset fra Mikkel Løvkvist kom startopstillingen på banen igen, og anført af Anders Kragh Martinussen, der særligt bragede igennem angrebsmæssigt, kom FHK foran 31-19 med 16 minutter tilbage af opgøret.

Spændingen var blottet, men det var intensiteten fra FHK ikke. Der blev jublet til den store guldmedalje, da U19-spilleren Lukas Karlskov på sin første afslutning. Som vanligt opretholdte stregkæmpen Mathias Hedegaard også en stor entusiasme og det var med til at holde FHK i ilden.

Anders Kragh Martinussen fik midtvejs i anden halvleg en pause, efter en præstation, der gav prøver på den kvalitet, som FHK har fået hentet ind på højre back. Nok så væsentlig fik FHK efterfølgende konstateret, hvor vigtigt det er, at Jakob Mikkelsen og Kristian Olsen er til rådighed, når det gælder. Flowet med en højrehåndet på højre back fungerede ikke, og derfor fik Otterup reduceret til 33-23 med ti minutter igen.

HK Ultras var mødt talstærkt op. (Foto: Magnus Runge / Fredericia AVISEN)

FHK forlangte derfor timeout og ind igen kom Anders Kragh Martinussen, og straks gav et effekt, selvom Otterup gik i helbanepres i forsøget på at snyde FHK, der koldblodigt spillede bolden sikkert rundt.

Jimmi Andersen, der var kommet ind i stedet for Mikkel Løvkvist med 20 minutter igen, diskede i den anden ende op med store redninger og det var med til at bringe FHK foran 35-23 med syv minutter igen, og klasseforskellen på de to hold blev derfor endnu en gang ekstra tydelig.

Slutminutterne benyttede FHK til at bringe Jonas Raundahl og Jonas Kruse i spil. Det ændrede ikke på noget. FHK slog sejren endnu mere fast med den ene genialitet efter den anden, og endte med at sejre med 40-26.

Næste gang FHK skal i aktion er på mandag, hvor Århus Håndbold venter i Bellevuehallen.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer