FHK vandt i sikker stil med 32-27 på udebane mod oprykkerne Skive. Dermed er FHK fortsat ubesejret i HTH Ligaen.

FHK skulle mandag aften forsøge at hente den anden sejr i træk i HTH Ligaen. Det skete på udebane mod Skive, der ligeledes vandt deres første opgør, og derfor lugtede chancen for at en kamp på hjemmebane efter i sidste runde at have besejret rækkens anden oprykker, Nordsjælland, på udebane.

Til opgøret var FHK uden Rasmus Boysen, der kom til skade under opvarmningen til kampen mod Bjerrringbro-Silkeborg. Med i truppen i stedet var den unge stregspiller Jonas Raundahl, mens Boysen tog plads på lægterne sammen med Mishels Liaba. Med på lægterne var også omkring 70 Fredericia-fans, der var på deres første udebanetur i halvandet år, og det markerede de med at møde talstærkt op i Skive.

Fra start var der ikke meget at juble over for de ellers højtråbende fans, der kunne se FHK komme bagud 4-2 efter seks minutter. Der var ikke struktur over angrebsspillet, der virkede febrilsk, og det udnyttede Skive til at løbe kontra og få scoret. Angrebsspillet fortsatte med at halte for FHK, og havde det ikke været for Emil Tellerup, så havde FHK været større bagud end 5-3 efter 11 minutter.

Jesper Houmark fik nok og forlangte timeout. Han skiftede ikke ud, men fik sat skik på FHK-spillerne, der fik spillet til at flyde mere efter timeouten. Anders Kragh Martinusen fik gang i skudarmen og Nikolaj A. Nielsen var skarp fra stregen.

FHK fik udlignet til 6-6 og så sig ikke tilbage. Eneste minus for fredericianerne var, at ellers normalt træfsikre Kristian Stoklund var uskarp på straffekast. Inden kampen blev det offentliggjort, at playmakeren har forlænget med FHK frem til 2024, men på banen misbruge han inden for de første 20 minutter tre straffekast.

De misbrugte straffekast til trods var FHK foran 10-7 efter 21 minutter og lignede et hold, der ikke var til at stoppe for Skive, der havde ualmindeligt svært ved at komme frem til oplagte målchancer. Det, der slap forbi FHK-forsvaret, tog Emil Tellerup sig i de fleste tilfælde af.

På Skive-bænken blev der reageret ved at gå i syv mod seks, men det ændrede ikke på det store. I de fleste tilfælde løste FHK-forsvaret Skives satsning, og endte med at gå til pause foran 16-10 efter, at Kasper Young scorede i første halvlegs sidste sekund.

Fra anden halvlegs start bevarede FHK føringen. Bolden blev sikkert spillet rundt angrebsmæssigt. FHK havde nemt ved at finde løsninger på Skive-forsvaret, og særligt Cornelius Kragh og Jakob Frederiksen skød med skarpt i anden halvlegs indledning.

Det gav en føring på 20-13 til FHK efter 36 minutter. Skives indskiftede keeper, Shadrach Nsoni blev skudt i sænk, og efter nul redninger på fem forsøg blev han pillet ud igen. Angrebsmæssigt havde Skive fået mere fart over feltet, og det profeterede Tobias Rasmussen og Mads Peter-Lønborg af, men det var ikke nok for Skive.

FHK var for stærke og var i front med 24-17 med 17 minutter tilbage af opgøret. Jesper Houmark forlangte timeout for at få ro på, og sætte spillet sikkert op, men i takt med, at udvisningerne begyndte at ramme FHK fik Skive halet en smule ind på de fredericianske gæster. Skives overtalsspil gav samtidig Emil Tellerup svære arbejdsbetingelser, og det gjorde, at hans redningsprocent faldt, og derfor blev Jens Fredsgaard sat på mål med 14 minutter tilbage af opgøret.

Fredsgaard lagde ud med en redning på en fri chance, og han sendte straks et jubelbrød afsted mod HK Ultras, der kunne lide, hvad de så fra FHK’s nye nummer 1, der før sæsonen kom til klubben efter i en årrække at have vogtet målet i Århus.

Med fem minutter tilbage af opgøret var stillingen 30-24 til FHK, og Skive gav den et sidste skud med en timeout, men det var for sent. FHK holdt hovedet koldt i slutfasen og vandt 32-27, og besejrede dermed Skive. 

Næste gang FHK skal i aktion er på fredag, hvor modstanderen er Skjern Håndbold i thansen ARENA.