FHK spillede i sidste sæson to lokalopgør mod KIF Kolding uden tilskuere i hallen. Mandag aften var det tilfældet igen, men denne gang lykkedes det for FHK at vinde 31-27 efter et opgør, hvor fredericianerne var i fuld kontrol fra start slut.

KIF Kolding og FHK mødtes mandag aften i Sydbank Arena i Kolding, hvor opgøret stod i skyggen af, at de øvrige kampe i denne spillerunde er blevet aflyst grundet covid-19 tilfælde på det ene af de to hold.

Derfor virkede det for nogen paradoksalt at gennemføre opgøret mellem de to lokalrivaler, men ikke desto mindre var det tilfældet, at de to mandskaber mødtes i den mennesketomme hal i Kolding, hvor man kunne se en målrig indledning på opgøret.

Kampen startede med en høj udnyttelsesprocent i begge ender. Stillingen efter 13 minutter var 6-6, men så fulgte en periode med tekniske fejl fra KIF Koldings side og brændte chancer af FHK. Især var Martin Bisgaard, der ellers hidtil i sæsonen været FHK’s mest træfsikre, i fokus med to helt frie afbrændere.

adp-as.dk

I FHK-målet begyndte Emil Tellerup dog at tage fra, og det kombineret med, at KIF Kolding lavede et utal af tekniske fejl gjorde, at FHK fik oparbejdet et forspring på 6-8. KIF tog sig en scoringspause på omkring fem minutter midtvejs i første halvleg, og det fik KIF-træner Torben Sørensen nok af efter 19 minutter.

Lige lidt hjalp det for KIF, der havde store vanskeligheder ved at score. Det til trods for, at de en de gange fik tilkendt straffekast, men dem tog Emil Tellerup og Jens Fredsgaard sig skiftevis af. 

KIF Kolding havde muligneden for at udligne til 10-10 efter 24 minutter, men Jens Fredsgaard pillede Andreas Flodmans straffekast, og i stedet kom FHK foran 13-10. Den føring holdt FHK i den resterende del af første halvleg, og gik til pause foran 15-12

Fra anden halvlegs start fortsætte Emil Tellerup med at pille KIF-skytterne. KIF brændte deres fjerde straffekast, da Flodman skød over målet, og i den efterfølgende periode hev Tellerup flere store redninger op ad ærmet, hvilket gav en ring på 20-14 efter 38 minutter.

KIF-træner Torben Sørensen reagerede prompte ved at forlange timeout. Kortvarigt fik KIF en opblomstring i den eftrefølgende periode. Det skyldtes primært store brændte chancer og  det gjorde, at hjemmeholdet fik reduceret til 21-17 med 18 minutter tilbage af opgøret. 

FHK fik sat en prop i. FHK udnyttede boldtab og at Tellerup fortsatte med at have redninger. Med 13 minutter tilbage af opgøret fik Nicolaj Nørager bragt FHK i front med 25-19, men så begyndte fredericianerne at afslutte uklogt på indskiftede Tim Winkler, der med flere redninger fik givet KIF’erne fornyet håb.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

Mats Krog scorede på alt hvad han rørte ved fra venstre fløj og efter en kontrascoring fra Peter Balling var stillingen 25-22 med ti minutter tilbage af opgøret.FHK reagerede ved at tage timeout, og det fik sat en stopper for KIF, men der forplantede sig en usikker til begge mandskaber.

Begge hold begyndte at spille nervøst i angrebet, og flere gange havde KIF Kolding muligheden for at komme på minus to, men det lykkedes ikke. Med fire minutter igen blev Cornelius Kragh tacklet bagfra, og det kastede en udvisning af sig til Jesper Meinby. Det udnyttede Jakob Frederiksen til efterfølgende at score til 29-25, og det lukkede reelt set kampen, der endte med en FHK-sejr på 31-27.

Med sejren forbliver FHK på femtepladsen i tabellen, men er nu á point med Skjern, der dog har spillet en kamp færre. Næste gang FHK, efter planen, skal i aktion, er på fredag, hvor modstanderen er Skanderborg Aarhus.