Fredericia Håndboldklubs 1. divisionskvinder undgik at få en ny afklapsning mod et tophold, da de søndag eftermiddag tog imod DHG Odense, der ganske vist vandt kampen, men ikke kørte FHK over. Fynboerne endte med at sejre med 26-33, og dermed er FHK fortsat på niendepladsen.

FHK skulle forsøge at rejse sig, efter de i sidste runde fik en afklapsning mod Horsens med 32-17, og det lykkes i hvert fald at undgå en afklapsning, selvom modstanderen var et tophold i form af DHG Odense, der er på andenpladsen efter dagens kamp.

Fredericanerne kom skidt ud af startblokken. 1-4 var stillingen efter fire minutter, men det lod FHK sig ikke gå på, og blev ike kørt over fra start, imodsætning til kampen mod Horsens.

DHG var foran 9-13, men to FHK-scoringer i træk bragte for alvor spænding i kampen efter 18 minutters spil, hvor FHK fik reduceret til 11-13.

Med ni minutter tilbage af første halvleg tog DHG konsekvensen af FHKs comebackforsøg. Der blev forlangt timeout, og fynboerne trak fra, og endte med at gå til pause foran 13-20.

DHGs optur fortsatte i starten af anden halvleg. Efter 34 minutters spil bragte gæsterne sig foran 14-23, og løbet synes kørt for Ana Razdorovs tropper. Imodsætning til tidligere på sæsonen lagde FHK-mandskabet sig dog ikke ned, selvom de kom stort bagud.

Maria Højgård Klausen tog sagen i egen hånd, og med tre scoringer i træk bragte hun FHK på 18-23 med 22 minutter tilbage af opgøret. Det fik straks DHG til at forlange timeout, og det hjalp. Fynboerne fik sat en prop i, og FHK kom ikke tættere på.

DHG Odenses sejr kom aldrig i fare, og samtidig faldt FHK ikke igennem, hvilket gjorde, at kampen endte 26-33, hvilket betyder FHK fortsat er på niendepladsen i 1. division.

Næste gang fredericianerne skal i kamp er på udebane d. 8. december, hvor modstanderen er AGF.