FHK har som erklæret målsætning at ende i top-8, og med en sejr mod Bjerringbro-Silkeborg blev det slået fast med syv tommer søm, at det ikke er tom snak.

Med en sejr på 28-26 kan der ikke herske tvivl om, at FHK har et fundament, der kan få holdet i top-8. Holdet var ganske enkelt bedre i alle spillets facetter end Bjerringbro-Silkeborg, der er ifærd med at spille en ny stamme ind på holdet. Det var til at se mod FHK, hvor særligt midtjydernes angrebsspil trænger til at få et nøk eller to op.

Spiller for spiller er Bjerringbro-Silkeborg dog ikke, hvad de har været. Ethvert hold vil have afsavn, når man siger farvel til eksempelvis Sebastian Skube og Jesper Nøddesbo, når de erstattes med Ludvig Hallbäck og Sasser Sonn, der på nuværende tidspunkt ikke er i nærheden af at matche niveauet på de nævnte spillere.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Derfor er det tvivlsomt, om BSH kommer til at blande sig helt i toppen af tabellen i denne sæson, da de er i gang med et generationsskifte. Af samme årsag er det ikke en choksejr, som FHK leverede, selvom det er et opgør, hvor klubben ikke kunne kalkulere med point.

Derimod er der tale om en bekræftelse af, at FHK har noget at have deres ambitioner i. Et er at tale om det, og et er at investere i spillere som Cornelius Kragh og Mads Christiansen, men noget andet er spillet på banen. Det har ikke været ren champagnebold, men med en forsvarsmur, der er på højde med General Rye, er fundamentet støbt.

Som sæsonen skrider frem vil konstellationerne i angrebet blive mere sammenspillet. Man skal i den sammenhæng også huske på, at Mads Christiansen i flere sæsoner ikke har været vant til at skulle spille så meget i angrebet, og der er derfor tale om en tilvænningsperiode for ham, men allerede nu er der tydelige tegn på, at FHK anno september 2021 kan indfri den målsætning, som klubben har.

– Det er fedt at få lov at slå et af de fem store hold, og at gøre det i første spillerunde er to gode point at sætte på kontoen. Det er med til at give os ro, sagde Jesper Houmark efter sejren mod BSH.

Næste gang FHK skal i aktion er på mandag, hvor modstanderen er Skive på udebane, og det er en noget anden størrelse end de to seneste hjemmekampe, som FHK har haft.

– Det kræver en stor indsats af drengene mentalt at være klar efter to hjemmebanekampe, hvor det har kogt, udtalte Jesper Houmark.

adp-as.dk

Se her vores karakterer fra opgøret:

UB = Uden for bedømmelse (ikke nok på banen)
00 = Dumpet
02 = Bestået
4 = Jævn god præstation
7 = God præstation
10 = Flot præstation
12 = Fremragende præstation

Emil Tellerup (10 – Man of the Match): Igen brændte han den fuldstændigt af i målet. Endte med en redningsprocent på 42, og var en af de helt store årsager til, at FHK vandt.

Jens Fredsgaard (7): Kom ind i de sidste ti minutter, og havde forinden reddet et straffekast. Endte med fire redninger på ni forsøg, og var derfor en vigtig indskiftning af Jesper Houmark.

Mads Lenbroch (10): Ser man bort fra en brændt afslutning på tomt mål, der trækker ned, spillede Lenbroch en noget nær perfekt kamp. Lavede fem mål på syv forsøg.

Lukas Karlskov (UB): Spillede ikke nok.

Cornelius Kragh (4): Viste et par gange, at han har et godt flæk fra distancen, men var ikke skarp nok i afslutningsspillet.

Nicolaj Nørager (4): Angrebsdelen for FHK svingede, og for Nøragers vedkommende blev det også en svingende indsats. To mål på fire forsøg.

Lasse Balstad (10): På rekordtid har nordmanden fået en nøglerolle i FHK-defensiven, der selv for en modstander er BSH’s kaliber var svær at nedbryde.

Rasmus Boysen (UB): Blev sparet, da han fik problemer under opvarmningen.

Malte Pedersen (UB): Kom ikke på banen.

Kristian Stoklund (7): Startede skidt ud angrebsmæssigt, men spillede sig op. Lavede ni mål, heraf fire på straffekast.

Mads Christiansen (7): Bidrog med præcis det, som han er hentet til. Solid defensivt, og angrebsmæssigt bevarer han overblikket.

Anders Kragh Martinusen (7): Havde nær tabt hovedet i en infight med René Toft Hansen, men udover det var Martinusen med til at vende kampen til FHK’ fordel i første halvleg.

Kasper Young (4): Uheldig med et stolpeskud, og scorede derudover en enkelt kasse.

Jakob Frederiksen (UB): Spillede ikke nok.

Nikolaj A. Nielsen (7): Hvilken kriger. Udgik efter få minutter med en flænge, som blev lappet sammen med en klassisk forbinding rundt om hovedet. Kom tilbage og spillede en nøglerolle i forsvaret, og scorede det afgørende mål.

Rasmus Meyer (7): Scorede på sine chancer og var god defensivt.