Fredericia AVISEN besøger Fredericia Idrætscenter hvor en samling af glade drenge træner håndbold. Det er Fredericia Håndboldklubs U13 hold som lige er hjemvendt med en pokal til skabet.

Drømmene er på det blå gulv i hal 1, men lige nu er det i de mere ydmyge træningsfaciliteter i hal 6. Det er tiden før harpiks og fans – det er håndbold hvor det er sjovt.

Drengene har netop præsteret flot, da de var til det årlige Snejbjerg Cup. Både holdet fra B og C-rækken fra U13 kæmpede sig videre fra deres puljer, og på finaledagen kunne B-holdet løfte den store pokal. Sådan en weekendturnering er noget der giver sammenhold, man er væk hjemmefra og man kan være social med en masse unge med samme interesse for håndbold.

“Jeg synes, at det var sjovt. Det var mit første stævne, og vi vandt alle vores kampe, så det var fedt,” siger Carl-Emil, der havde sine forældre med på første parket til Snegbjerg Cup:

“De var rigtig stolte af mig og holdet. Det var dejligt, at de var med,” siger Carl-Emil.

Pokalen som U13 vandt. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Hvordan er det at være til et stævne som Snegbjerg Cup?

“Det er rigtig fedt, vi hygger os rigtig meget. Vi ser andre håndboldkampe, og spiller fodbold sammen og andre ting,” siger Carl-Emil.

Nye hættetrøjer giver sammenhold

Når man er håndboldspiller i FHK er alle spillere i samme kampuniform, den velkendte røde hjemmebanetrøje og den blå til udebanekampene. Udover spilletøjet er der den synergi og sammenhold som uniformer kan give, og det er den lokale virksomhed Jenitek opmærksom på og overrækker i dag nye hættetrøjer til U13.

“Det er rigtig fedt, så kan man se, at vi er ét samlet hold,” siger Noah, der er spiller på holdet, og fortsætter:

“Vi har tidligere oplevet, at møde andre hold, som kom i det samme tøj og det så fedt ud. Derfor er det fedt, at vi nu også ser ens ud i tøjet.”

U13 er glade for de nye hættetrøjer. Foto: Thomas Lægaard, Fredericia AVISEN.

Jenitek er den glade giver af hættetrøjerne, og for firmaet, der har til huse på Entreprenørvej 5, er det naturligt at give noget ud til U13-holdet.

“Håndbold er en sund og rask sport, og så handler det meget om sammenhold. Jeg har været glad for at kunne støtte drengene med hættetrøjer. Hvis det kan styrke sammenholdet, og give drengene et bedre fællesskab, så er det helt perfekt,” siger indehaver af Jenitek, Peter Jensen.

U13-drengene har et godt sammenhold

På årgangen med U13-drengene er der 19 spillere i alt, og det at det lykkedes at vinde Snejbjerg Cup med det ene hold betyder meget for spillerne.

“Man kan klart mærke, at det betyder noget for drengene. Det er et hold, som begår sig godt socialt. Selvom vi er af sted med to hold, så blander de sig med hinanden, når de ikke spiller kamp og selvom det var hold 1, der vandt pokalen, så er det hele holdets sejr,” fortæller en af holdets trænere, Mette Sørensen.

Hvad betyder det for jer, at I har fået nye hættetrøjer?

“Det betyder meget. Når vi er til kamp så møder vi op og ser helt ens ud og ligner ét hold, hvor der ovenikøbet er vores navne på,” siger Mette.

Det er svært at holde styr på sådan en gruppe 13 årige drenge med bolde i hånden, så vi skyder et par billeder og lader drengene drible videre mod nye mål.

www.handelsbanken.dk/fredericia