Forside Børn FHK U10-piger har 38 spillere: Vi lykkes med rummelighed

FHK U10-piger har 38 spillere: Vi lykkes med rummelighed

DEL
Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Fredericia Håndboldklubs U10-piger vælter rundt med glade håndboldspillere. Der er hele 38 spillere i årgangen, men årgangsansvarlig, Gitte Renneberg-Larsen, fortæller at med rummelighed lykkedes det at holde styr på dem.

Det er en ganske almindelig dag i hal 6 i Fredericia Idrætscenter. FHKs U10-piger gør deres indtog, og jeg tænker “wow, der er mange.” Jeg får fortalt, at det er normalt, og at der er i alt 38 spillere i hele årgangen, som møder trofast op.

I alt har FHKs U10-piger et hold i A-rækken, et i B-rækken og et i C-rækken. Hvis det skulle være, kunne de godt have et hold til, men det er fravalgt af en simpel årsag.

Dyb koncentration. Foto: Matthias Niels Runge Madsen

“Det har vi fordi, at vi har en oplevelse af dem på c-holdet har flere interesser end håndbold. Dem skal der også være plads til. Vi har derfor en turnus med 15 spillere. De spiller to kampe, når de er afsted,” siger årgangsansvarlig, Gitte Renneberg-Larsen, til Fredericia AVISEN.

Hvordan er det at skulle holde styr på så mange?

“Det er en mundfuld, men samtidig er det også sundt for pigerne, fordi deres sociale spilleregler kommer i spil. Man skal give plads til de gode, de mindre gode og nybegyndere. Der skal være rummelighed og det lykkes vi med,” forklarer Gitte.

Målvogteren Frederikke Schlaikjær gør sig klar. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Der er niveauforskel mellem de 38 piger, og der tages derfor også hensyn til, hvad fokus er på til træningen for de enkelte U10-hold. Der er dog en overordnet rød tråd i FHK, som man skal følge.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

“Det sociale er det vigtigste på det her stadie. I forhold til færdigheder skal vi kigge på, hvor den enkelte spiller er henne. Vi har et a-hold, der er på fjerde sæson, og det er klart, at de har andre ting at udvikle på, fordi de har lært de mere elementære ting. Så vi lærer pigerne alt fra tre skridt og aflever, til at lære systemer,” fortæller Gitte.

Hvor langt kan dem på A-holdet drive deres håndbold?

Der er også tid til grin undervejs. Foto: Matthias Niels Runge Madsen, Fredericia AVISEN

“Man må dybest set ikke kigge på den udvikling endnu, men man kan godt se, at de er længere fremme end flere af de andre, så hvis de bliver ved med at udvikle sig, så er der nogle, som kan nå langt,” udtaler Gitte og slår fast:

“I den her årgang er det bredden vi kigger på. Selvom man måske er den dårligste spiller her, så kan det være hende, der bliver ligaspiller. Man skal derfor ikke marginalisere nogle og sige, at de ikke bliver til noget. Vi går også ind og har fokus på, at hver enkelt skal udvikles ud fra det niveau de er på,” Gitte.

En pige konfererer med årgangsansvarlig Gitte Rennerberg-Larsen under træningen. Foto: Patrick Viborg Andersen, Fredericia AVISEN

Hos FHKs U10-piger har de gjort brug af at have seniorspillere henne og være hjælpetrænere til enkelte trænere fra FHKs bedste mandskaber. Til gengæld har de fast Anders Sell og Frederik Renneberg-Larsen.

“Bare det, at de ved Anders og Frederik spiler senior, det gør i sig selv noget for spillerne, der ser meget op til dem,” lyder det fra Gitte Rennerberg-Larsen, inden jeg lader hende slippe for mediemøllen og koncentere sig om at holde øje med træningen igen.

http://www.lecture.dk/kommende-arrangementer/
Annonce. Køb billetter – klik på annoncen
DEL