I denne sæson er der indført challenge i de danske håndboldligaer, og det har skabt så megen debat, at det i dag skal op at vende på et dialogmøde. Forud for mødet har Fredericia AVISEN talt med FHK’s cheftræner, Jesper Houmark, der kommer med sin holdning til challenge.

Challenge-systemet er en udvidelse af det eksisterende video-proff-system, der blev indført i dansk håndbold op til 2018/19-sæsonen i forbindelse med tv-kampe. I sidste sæson kunne dommerne suverænt bestemme, hvornår de ønskede at se situationer igennem på videoer for at undgå forkerte kendelser i kampene.

Men i den her sæson har trænerne én challenge pr. kamp, hvor de kan kræve, at dommerne ser en situation igennem på video. Vælger en træner at tage en challenge, mister han/hun samtidig én af sine tre normale timeouts – og har træneren brugt alle sine tre timeouts tidligere i kampen, kan vedkommende ikke tage en challenge.

Flere episoder i forbindelse med brugen af challenge har gjort, at det nu skal op på et ekstraordinært dialogmøde mellem klubberne i både dame og herreligaen, Divisionsforeningen og Dansk Håndbold Forbund.

Forud for mødet, der afholdes onsdag, har Fredericia AVISEN talt med FHK-træner Jesper Houmark, der ikke er ubetinget fan af selve challenge-systemet.

“Jeg vil tage en challenge så længe, at det er muligt, men jeg har aldrig været tilhænger af systemet. Det er lidt ligesom syv mod seks, der skabte megen debat, og det er jeg heller ikke fortaler for, men jeg vil benytte det til vores fordel, når jeg kan,” siger Jesper Houmark og fortsætter:

“Jeg synes, at man skal holde det ved video-proof, som er et godt værktøj til dommerne. Der er så mange tvivlssituationer i en kamp, at man kan diskutere hver anden kendelse og så synes jeg det er lidt underligt, at man kan vælge ét tidspunkt i kampen, hvor man vil ændre en kendelse, når der sker så megen tvivl i løbet af en kamp.”

Læs her Dansk Håndbold Forbunds nyhed om indkaldelsen til dialogmødet.

https://www.f-i-c.dk/50-aars-jubilaeum