I aften går det atter løs i thansen ARENA, hvor FHK’s herrer efter en flot sejr over lokalrivalerne igen skal spille. Senest måtte de nøjes med et uafgjort resultat i Helsingør, men det er ikke aftenens kamp mod de forsvarende danmarksmestre, Aalborg Håndbold, de lokale drenge har sat hak ved, slår Cheftræner Jesper Houmark fast.

“Det er det suverænt bedste hold i ligaen vi skal spille imod. De er forsvarende danske mestre, og de leverer flotte resultater i Champions League. I deres seneste opgør i Primo Tours Ligaen vandt de over rækkens næstbedste hold, TTH Holstebro, hvilket cementerer deres suverænitet. De har kun dummet sig én gang i denne sæson, og ellers har de leveret gang på gang. Så ja, det er en meget svær opgave der venter os”, siger Jesper Houmark til Fredericia AVISEN.

Det er et stjernespækket hold I skal møde. De har også lige fået stjernen Omar Ingi tilbage. Hvordan forbereder I jer på Aalborg Håndbold?

“For at være helt ærlig, så kigger vi mest på os selv. At de har Omar Ingi tilbage betyder det, at de får mere bredde. Men de er stadigvæk så godt et hold, at uanset hvem de kommer med, så handler det om at vi skal forsøge at styre kampen selv”, svarer Jesper Houmark.

“Det handler meget mere om os selv end Aalborg, for de er bare så stærkt et hold. Vi kan godt forberede os på hvem de har, men det er ikke sikkert de alle er med når vi skal spille. I det seneste opgør sad Janus (Smarason, red.) ude. Vi skal have styr på vores spil, og ikke have så meget fokus på hvad de gør. Vi har lidt forskellige tiltag med til kampen, så vi forhåbentlig kan styre slagets gang”, fortsætter han.

Kan du løfte sløret for noget af det?

“Det ved du godt, at jeg aldrig gør”, lyder det med et grin fra Cheftræneren, der altid bliver stillet spørgsmålet, og hver gang holder kortene tæt på kroppen. “De skal jo ikke have chancen for at forberede sig”, forklarer han.

I det seneste opgør mod Nordsjælland var målmand Jimmi Gabriel Andersen ude grundet en ukendt skade i knæet. Desuden var Kasper Young tvivlsom, men han fik både et indhop i den seneste ligakamp, ligesom han også spillede i pokalopgøret mod Hjørring, så han forventes klar.

Fredericia Teater, Borgmester, Fredericia Håndbold Klub/FHK og FC Fredericia.
Annonce

“Skadessituationen er den, at vi stadig har Jimmi ude – og derfra må vi se hvad vi kan gøre, så alle er helt klar”, fortæller Cheftræneren. Det er endnu uvist hvad der præcist er galt med FHK-keeperen, der dagen før Nordsjælland-opgøret måtte udgå af træningen med en skade i knæet. I stedet for Andersen er målmand fra 2. Divisionsholdet, Nick Knudsen, indkaldt igen. Han spillede ti minutter i Nordsjælland, hvor han leverede 2. Halvlegs eneste redning i FHK-målet. I pokalkampen mod Hjørring leverede han også fint, men hertil skal det bemærkes, at det også er skytter på niveauet under hvad Nick er vant til.

Med alle markspillere klar skal du igen vælgere spiller fra. Hvordan er det?

“Det er trods alt mere positivt at have for mange, end hvis vi stod og manglede spillere. Jeg vil hellere have 18 og så vælge to fra, end stå i den omvendte situation, hvor jeg mangler to. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at fortælle de nogen at de ikke skal med, men det er eliteidræt. Det tænker jeg også spillerne er afklaret med”, svarer Jesper Houmark.

I TV taler de om en kamp mellem de nederste fire hold i ligaen: Fredericia, Kolding, Lemvig og Nordsjælland. Hvordan ser du på den kamp?

“Jeg ser ikke at der kører en kamp mellem de sidste fire hold, jeg ser kun en kamp mellem de sidste tre. Det er for mig dybt usandsynligt at Nordsjælland skal hente os”, svarer Houmark kort, og fejer dermed chancen for den direkte nedrykning af bordet. Det er nok også mest matematisk det kan lade sig gøre, hvis FHK skal rykke direkte ud, for det vil betyde at Nordsjælland Håndbold skal finde helt usandsynlige point mod nogle af ligaens tophold.

Fire ud af de næste fem kampe må være nogen I har sat hak ud for før sæsonen, som værende kampe hvor chancen for to point er yderst realistisk. Det er Aarhus, Sønderjyske, Skanderborg og Lemvig.

“Der kan ske utroligt mange ting i alle kampe. Inden vi når dertil kan Tellerup også blive skadet, så jeg holder mig til en god gammel Wozniacki, vi tager en kamp ad gangen”, lyder det med et grin fra Jesper Houmark.

Nu er det på hjemmebane igen. Sidst var der fuldt hus mod Kolding. Hvordan er det at spille i thansen ARENA?

“Det er altid sjovest at spille på hjemmebane – og det er også der vi suverænt har spillet bedst. Det er nok ikke denne kamp vi har sat hak ved før sæsonstart som en kamp hvor vi skal have point, men vi glæder os til at spille kampen og angribe den på vores måde”, svarer Houmark.

Det er vel også en mere fri rolle I har? Det er vel de færreste der forventer en sejr?

“Bestemt. Forventninger er ikke høje, så vi kan spille mere frit. Det er altid sjovere, og forhåbentlig kan vi også levere bedre, når presset ikke er på os, men derimod er på modstanderen”, lyder det afslutningsvist fra Jesper Houmark.

Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer