Fredericia Håndboldklub spiller onsdag aften lokalopgør imod KIF Kolding, og det er forud for opgøret sat simpelt op for FHK-træner Jesper Houmark, der ikke ser nogen mellemting, når der tales om fornemmelsen efter opgøret.

For første gang siden den 3. februar 2020 mødes FHK og KIF Kolding med fuld tilskuerkapacitet. Sidste gang de to hold mødtes tilbage i august i pokalturneringen var der stadig begrænsninger, men det er der ikke onsdag aften, hvor det eneste krav fra myndighedernes side er coronapas.

2700 tilskuere er der plads til i thansen ARENA, og de røde lamper er stort set tændt. Der er kun enkelte ståpladser tændt efter, at siddepladserne er revet væk, og 400 ungdomsspillere samt efterskoler tager placering bag ståpladserne bag det ene mål.

– Vi glæder os helt vildt. Sidste gang i pokalturneringen føltes det som om, at der var fuldt hus, men den her gang kommer der næsten dobbelt så mange, siger Jesper Houmark.

FHK kommer til opgøret med fire kampe i træk, hvor holdet ikke har tabt, og det har givet et bosat af selvtillid.

– Men vi har respekt for det Kolding kan. Hvis vi skal slå dem, skal vi fortsætte det arbejde vi har leveret i den seneste tid, siger Houmark.

Et kig i tabellen viser, at der er forskel på de to hold. FHK er storebror med en femteplads og 13 point, mens KIF er lillebror med seks point og en 12. plads, men det giver Houmark ikke meget for.

– Sådan nogle kampe er ekstremt tætte, og det kan gå begge veje. Om den ene eller anden er bedre placeret har ikke noget at sige. Jeg hader begrebet 50/50, men det er det virkelig. Hvem der rammer dagen er spørgsmålet, og hvem har det fornødne. Derfor kan vi dog godt være favoritter, og selvom Kolding havde været det, havde vi troet på os selv. Forhåbentligt er det til vores fordel, at vi har spillet bedre end dem i sæsonen, forklarer Jesper Houmark.

FHK-træneren peger på, at KIF’s ikke så store pointhøst kan hænge sammen med, at profilen Andreas Flodmann har været ude, og at Peter Balling ikke har ramt samme niveau som i sidste sæson. I sidste sæson var det specielt Balling og syv mod seks, der gjorde ondt på FHK i lokalopgørerne mod Kolding.

– I pokalen lykkedes vi med at løse den del, og vi er forberedt på det. Vi ved, at vi skal slå dem i deres syv mod seks, hvis vi skal vinde kampen. Det har ikke hængt sammen for dem i den her sæson, og forhåbentligt knækker de ikke koden mod os, slutter Jesper Houmark.

FHK er til opgøret fortsat uden Mishels Liaba og Rasmus Boysen. Der er kampstart i thansen ARENA klokken 19:00.