FHK spiller tirsdag aften pokalkvartfinale mod Mors-Thy. Det betyder med andre ord, at klubben er én kamp fra at komme med i Final4, der afvikles i weekenden den 26. – 27. marts 2022.

FHK var flere gange i 00’erne i pokalsemifinalen, og i alle tilfælde har KIF Kolding været modstanderen. Det har været på hjemme- og udebane mod holdet fra nabobyen, som fredericianerne sendte ud i ottendedelsfinalen i dette års pokalturnering. 

Det skete tilbage den 26. august, hvor KIF blev ekspederet ud af thansen ARENA med et nederlag på 26-23, og tirsdag aften er det igen i den fredericianske håndboldarena, at slaget finder sted. Denne gang er modstanderen Mors-Thy, og på forhånd er favoritværdigheden på FHK’s banehalvdel, hvis man kigger på de to holds start på sæsonen.

adp-as.dk

Til gengæld er det usikkerhed at spore omkring FHK efter et par svingende præstationer på det seneste. Senest spillede FHK en ikke særlig overbevisende første halvleg mod GOG, og det blev til gengæld fulgt op af en opløftende præstation i anden halvleg mod fynboerne.

– Vi skal ud med det udtryk, som vi havde i anden halvleg, og har vi det, så er jeg fortrøstningsfuld. Vi skal sørge for ikke at få en første halvleg a la mod GOG, siger Jesper Houmark

Houmark har stået i spidsen for FHK siden 2016, og har derfor været med til ene del specielle kampe for klubben, men pokalkampen mod Mors-Thy er ikke til at tage fejl af.

– Det er en af de største kampe. Den rangerer på højde med den første kamp mod GOG, da vi rykkede op i ligaen. Jeg tror, at alle mand er klar til den kamp, siger Houmark med et smil på læben.

Det er første gang, at FHK står forud for en kamp med så stor prestige, men flere af klubbens spillere har stået i lignende situationer før.

– Det handler om ikke at være overtændt. Jeg tror, at alle er klar til at revanchere kampen mod GOG, og på den måde kan det være det positive, som vi kan få ud af den jammerlige første halvleg, forklarer Houmark.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia

Siden FHK rykkede op i ligaen er der tre hold, som FHK ikke har besejret endnu. Det er de Aalborg, Skjern og Mors-Thy, men det skænker ikke Jesper Houmark nogen tanke.

– De er et nyt hold til den her sæson, så det betyder ikke det store historiemæssigt inden kampen, siger han.

Til gengæld kan Jesper Houmark notere sig, at han formentlig igen kommer til at råde over forsvarsspecialisten Lasse Balstad på holdkortet efter, at han sad over mod GOG med sygdom. Balstad har i denne sæson været omdrejningspunktet i FHK’s offensive forsvar, hvor han har været styrmanden til at gå forrest i midterblokken.

Der er kampstart mellem FHK og Mors-Thy tirsdag klokken 20:30 i thansen ARENA.