Fredericia Håndboldklub tager lørdag hul på kvalifikationsspillet, men holdet har ikke kniven for struben, da der ikke er en potentiel nedrykning på spil.

Som HTH Ligaens grundspil sluttede, så skulle FHK have mødt Århus på udebane i første runde af kvalifikationsspillet, men sådan bliver det ikke. Med fusionen mellem Århus og Skanderborg har Århus erklæret sig konkurs efter endt grundspil, og det gør, at sidstepladsen i kvalifikationsspillet ikke skal ud i play-off-kampe om et 1. divisionhold.

– Men der er masser at spille for. Vi vil gerne have nogle gode kampe at slutte af med, og så vil vi gerne se, om vi kan få flere dele af vores spil til at fungere. Det er alt lige fra forsvaret til angrebet, og det gælder, ligemeget hvad, at vi kan bruge de her kampe, selvom der ikke er noget direkte på spil. Vi skal derudover forberede os på pokalkampen mod Elitesport Vendsyssel på tirsdag, siger FHK-træner Jesper Houmark.

https://www.estate.dk/ejendomsmaeglere/midtjylland/estate-peter-moeller-fredericia?gclid=Cj0KCQjwrZLdBRCmARIsAFBZllHEGyRU9Huy2LMo4BSZLNg5gZxLBqPpKf2kh52tf-YFOsHmOeGSYXgaAk2EEALw_wcB

På trods af meldingen om, at der er meget at spille for, så anerkender Houmark, at det en speciel situation efter Århus’ konkurs.

– Det er en ambivalent følelse. Vi havde glædet os til at få hår på brystet, hvor der var noget på spil. Vi er selvfølgelig glade for at have sikret os, men jeg havde også tiltro til, at vi havde sikret os, hvis kvalifikationsspillet havde været normalt, siger Jesper Houmark.

På sociale medier har man kunnet læse om, at fans dragede paralleller med FHK’s situation i år til nedrykningen i 2011 fra ligaen, og derfor var det med bange anelser, at der blev set frem mod de afgørende kampe.

– Jeg forstår godt tankegangen, men jeg er overbevist om, at truppen er stærk nok til det. Kristian Stoklund kommer måske tilbage, og hvis det var altafgørende, så kunne vi måske også hive Mishels Liaba frem, så på det punkt var jeg meget rolig. Vi har bevist kvaliteterne med, at vi har slået BSH stort og har besejret TTH på udebane. Jeg synes, at vi har præsteret fine resultater, og så ved jeg godt, vi ikke har ramt dem i slutningen af sæsonen, siger Houmark.

http://adp-as.dk

Der bliver ikke tale om at spare nogen af de etablerede spillere til lørdagens kamp. FHK’s holdkort bliver det samme som mod GOG i den seneste kamp.

– Der er ikke så mange kort at blande, så det giver sig selv hvem der spiller. Vi har stadig Lukas Karlskov, Malte Pedersen og Jonas Kruse med, og det havde de været ligemeget, hvordan situationen er, siger Jesper Houmark og slutter:

– Hvis man kigger bag vores bænk, så kan man se, at vi har en del skader. Det betyder også, at hvis ikke havde haft et godt U19-hold ville vi kun have haft 13 spillere på holdkortet, og det siger noget om vores skadessituation.

Der er kampstart mellem FHK og Mors-Thy lørdag klokken 14:00.

0 0 stemmer
Artikel Rating
Følg
Notikation om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer